skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Belarus – skärpt läge

Eventet är avslutat

Belarus – skärpt läge

Från Gratis

Beskrivning

Protesterna mot regimen efter förra årets ogiltigförklarade val var de största landet upplevt. Ett år senare är större delen av oppositionens ledning fängslad eller befinner sig i exil, och repressionen i landet har ökat. När ett passagerarplan på väg till Vilnius tvingades ner över belarusiskt luftrum i maj svarade EU och USA med skärpta sanktioner, samtidigt som Ryssland gav sitt stöd till regimen. På senaste tiden har baltiska staterna och Polen protesterat mot att belarusiska myndigheter släppt vidare stora skaror av flyktingar från Mellanöstern till grannländerna, vilket de uppfattat som medvetna fientliga handlingar.

Vad sker i Belarus? Hur dras konflikten in i geopolitiska motsättningarna? Hur påverkas samhället och folks vardag? Vad kan förväntas från  EU, OSSE, USA och Ryssland?

Medverkan av Stefan Ingvarsson, nationella kompetenscentret för Östeuropastudier, SCEEUS, tidigare projektledare för Belarus vid Svenska PEN, Olga Karatj, chef för människorättscentret Nasj Dom  (Vårt hem), journalist och civilaktivist, Belarus, Björn Linderfalk, gruppchef för Östeuropa, utrikesdepartementet, Martin Uggla, ordförande i Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter och Maria Persson Löfgren, utrikeskorrespondent, Sveriges radio, samtalsledare.

Språk: svenska och engelska.

Fri entré. Samtalet genomförs dels på plats i ABF-huset och online via Facebook. Antal platser till arrangemanget är begränsade. ABF Stockholm följer folkhälsomyndighetens restriktioner och anpassar antal platser till respektive lokal.

Lokal: Sandlersalen, plan 1

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

ABF huset ABF huset, Sveavägen, 111 34 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer