Beethovensafari 2021 - VIP-biljett till samtliga ordinarie konserter

Sverige, Helsingborg/Viken
5 aug 2021 00:00
15 aug 2021 00:00
Superarrangör
Biljetter 1.000,00 SEK
Biljetter 1.000,00 SEK


***VIP-biljetterna slutsålda***


Kära musikvänner!

Självklart bjuder Per Tengstrand och Viktor Bergendal på ett Beethovensafari även denna sommar, det är minsann femårsjubileum detta år! Naturligtvis med Ludwig van Beethovens underbara musik, men vi kommer också att ha en gästkompositör, och det är ingen mindre än J.S. Bach. Vid varje konsert kommer vi att ha ”kvällens Bach”!
Det har blivit en populär tradition att fylla kyrkorna i Helsingborg med omnejd med vacker musik av Beethoven, och vi är glada att det kan fortsätta. Samtliga konserter kommer att ges under gällande restriktioner och utan paus. 


Denna VIP-biljett ger er tillträde till följande konserter med bokad plats längst fram i lokalen5/8 torsdag Vikens kyrka kl 19:00 Goldbergvariationerna. Per Tengstrand, piano.

Bachs kanske mest älskade och mytomspunna verk för klaver, Goldbergvariationerna, får inleda sommarens Beethovensafari. Denna sommar är ju Bach “huskomponist” och därför blir det en praktfull start med Per Tengstrand vid flygeln i Vikens Kyrka.


8/8 söndag Höganäs kyrka kl 16:00 Kreutzersonaten. Viktor Bergendal, violin. Per Tengstrand, piano.

Under hösten 1802 skriver Beethoven sitt testa­mente om sin dövhet: “Alla ni människor som tror eller säger att jag är fientliga mot Er, eller att jag är envis, eller att jag avskyr mänskligheten, ni inser inte hur illa ni gör mig... Jag är döv”. Året därpå uruppförs violinsonat Op 47 med engelske virtuosen George Bridgetower som sonaten först var dedikerad till. Men efter att Bridgetower fällt en förolämpande kommentar om en kvinnlig bekant till Beethoven, omdedikerar han den till Rudolphe Kreutzer som för eftervärlden fått ge namn åt detta mästerverk, Kreutzersonaten.


10/8 tisdag Gustav Adolf kyrka kl 19:00 Publikens favoriter. Per Tengstrand, piano. Viktor Bergendal, violin.

En lättsam kväll där Viktor Bergendal och Per Tengstrand framför sina och lyssnarnas favoriter. Månskensonaten, violinmusik av Elgar, Kreisler och mycket annat!


12/8 torsdag Sankta Anna kyrka kl 19:00 Diabellivariationerna. Per Tengstrand, piano.

Alfred Brendel har beskrivit Diabellivarationerna som det största pianoverket i musikhistorien, och detta blir det andra stora variationsverket för solopiano under årets safari. Diabellivariationerna är helt klart inspirerade av Goldbergvariationerna, och därför blir det extra spännande att publiken kan lyssna på båda verken, Diabelli dessutom i den vackra S:ta Anna med fantastisk akustik.


15/8 söndag Vikens kyrka kl 16:00 Kejsarkonserten. Per Tengstrand, piano. Viktor Bergendal, Ekaterina Spitsyna, violin. Jessica Strid, viola. Ulrika Mårtensson, cello.

1809 börjar Beethoven skriva på sin femte pianokonsert, som skulle bli hans sista. Konserten är briljant, majestätisk och innehåller både klanger och karaktärer som sjuder av militärt heroisk anda. Den långsamma satsen är något av det vackraste, mest innerligt sköna som skrivits. Detta var den första pianokonserten som Beethoven inte uruppförde själv, han hörsel var helt enkelt för dålig vid det här laget. Som kontrast till detta majestätiska verk kommer kvällens stråkkvartett bjuda på några sköna sommartoner innan Kejsarkonserten.


Mer info på Beethovensafari.com


Varmt välkomna!

Eventet är avslutat

Beethovensafari 2021 - VIP-biljett till samtliga ordinarie konserter

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.