Hoppa till huvudinnehåll

Beethovens andra symfoni - Söderhamn

Beethovens andra symfoni - Söderhamn

Från 170,00 SEK

Plats

Datum

29 aug 2024 19:00 - 20:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Beethovens andra symfoni - Söderhamn
Torsdag 29 augusti
Söderhamns Teater 19.00
Biljetter: 170 kr
Arr: Söderhamns Kammarmusikförening i samarbete med Söderhamns Kommun & Gävle Symfoniorkester

Julio Garcia Vico DIRIGENT
Gävle Symfoniorkester

R. GIPPS Seascapes

E. ELGAR Serenad för stråkar

L. v. BEETHOVEN Symfoni nr 2

Upplev en kväll fylld av skönhet, passion och musikaliska mästerverk med Ruth Gipps, Edward Elgar och Ludwig van Beethoven. Låt dig förtrollas och inspireras av dessa tidlösa kompositioner som berör hjärtat och stannar kvar i minnet. Välkommen till en oförglömlig konsertupplevelse! Allt underledning av den spanske dirigenten Julio García Vico.

Följ med på en musikalisk resa till havets mystiska och skiftande värld med Ruth Gipps' "Seascapes". Denna fantastiska komposition fångar havets majestätiska skönhet och dess dramatiska temperament. Upplev vågornas brus och vindens viskningar genom orkesterns levande klanger. "Seascapes" är en känslomässig och visuell fest för sinnena som tar dig direkt till kusten, där du kan känna saltstänket och höra måsarnas rop. Låt dig svepas med av denna undersköna skildring av naturens kraft och elegans.

Edward Elgars "Serenad för stråkar" är en tidlös pärla i den klassiska musikens skattkista. Denna tre-satsiga serenad utstrålar värme, charm och en elegant enkelhet som omedelbart fångar lyssnaren. Elgars geniala användning av stråkinstrumenten skapar en intim och innerlig atmosfär, perfekt för att drömma sig bort till en förtrollande värld av melodisk skönhet. Missa inte chansen att njuta av denna utsökta komposition, där varje ton känns som en kärleksfull omfamning.

Beethovens andra symfoni är en levande explosion av energi och kreativitet. Trots att den skrevs under en tid av personlig kris, där Beethoven kämpade med sin tilltagande dövhet, är denna symfoni fylld av livsglädje och triumferande optimism. Från den sprudlande öppningen till den mäktiga finalen, tar Symfoni nr 2 med lyssnaren på en dynamisk och känslosam resa. Det är ett kraftfullt bevis på Beethovens obevekliga ande och hans förmåga att skapa oförglömlig musik som inspirerar och lyfter själen.

Julio García Vico är en framstående spansk dirigent som har gjort sig känd för sin mångsidighet och tekniska skicklighet. Född 1992 i Cádiz, Spanien, inledde han sin musikaliska utbildning vid en tidig ålder. Han har studerat vid prestigefyllda institutioner som Escuela Superior de Música Reina Sofía och Hochschule für Musik Franz Liszt i Weimar. García Vico har arbetat med flera framstående orkestrar, inklusive London Symphony Orchestra, NDR Elbphilharmonie Orchester och Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. Hans repertoar sträcker sig från barock till samtida musik, och han är särskilt uppskattad för sina tolkningar av romantiska och impressionistiska verk. 2018 vann han det internationella Cadaqués Conducting Competition, vilket cementerade hans position som en av de mest lovande unga dirigenterna på den internationella scenen. García Vico är känd för sitt dynamiska och engagerade dirigentskap, som inte bara inspirerar musikerna han arbetar med utan också fängslar publiken. Med en karriär som fortsätter att blomstra, förväntas han bli en ledande figur inom klassisk musik under de kommande åren.

Arrangör

Enheten Kultur och bibliotek, Söderhamns kommun arrangerar kulturevenemang på Söderhamns teater samt på andra platser i samverkan med det lokala föreningslivet.

Lokal

Söderhamns Teater SE Söderhamns Teater, Norrtullsgatan 12, 826 31 Söderhamn

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Återbesök evenemang

Populära events

Närliggande evenemang

Evenemang från samma kategori

Upptäck mer