Beethovenfestival i Lund 12/3 15.00: Kejsarkonserten

Beethovenfestival i Lund 12/3 15.00: Kejsarkonserten

Biljetter från 240,00 SEK

Plats

Datum

12 mar 2023 15:00 - 17:00

Beskrivning

Beethovenfestivalen i Lund avslutas med Beethovens magnifika Kejsarkonsert med piano och stråkkvartett arrangerat av Per Tengstrand.

Före Kejsarkonserten framför stråkkvartetten underbar kvartettmusik.

Pianokonsert Nr. 5 Ess-dur Op. 73 ”Kejsarkonserten”

Allegro

Adagio un poco mosso

Rondo: Allegro

1809 går en önskan hos Beethoven i uppfyllelse: han blir stöttad ekonomiskt av två Prinsar och en Ärkehertig för att stanna i Wien och fortsätta komponera, detta när dom hör att han accepterat att bli kapellmästare i Kassel. Istället för att sälja sina verk ett och ett känner han nu en ekonomisk trygghet. Han börjar skriva på sin femte pianokonsert, som blir hans sista. Den är briljant, majestätisk och innehåller både klanger och karaktärer som sjuder av heroisk anda.

Varmt välkomna!

Lokal

Magle konserthus Magle konserthus, Magle Stora kyrkogata 4, 223 50 Lund

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.