skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

BEETHOVEN - pianokonsert nr 4 - symfoni nr 1

Eventet är avslutat

BEETHOVEN - pianokonsert nr 4 - symfoni nr 1

Från 100,00 SEK

Plats

Datum

25 nov 2023 16:00 - 17:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Vi har denna gång nöjet att framföra Beethovens mycket uppskattade fjärde pianokonsert tillsammans med den välkända pianisten Bengt-Åke Lundin.

- Ludwig van Beethovens pianokonsert nr 4 i G-dur, op. 58, komponerades 1805–1806. Beethoven var solist vid den offentliga premiären den 22 december 1808 på Theater an der Wien, hans sista framträdande som solist med orkester. Vid denna maratonkonsert uruppfördes även hans femte och sjätte symfoni. Efter dess första framförande försummades konserten fram till 1836, då den återupplivades av Felix Mendelssohn. Idag är verket flitigt framfört och inspelat och anses vara ett av pianokonsertlitteraturens centrala verk.

- Bengt-Åke Lundin är en välkänd pianist, som efter sin debut 1989 har varit solist med många större symfoniorkestrar både i Sverige och utomlands. Han framträder även ofta i olika kammarmusikaliska sammanhang, ger pianoaftnar och är en flitigt anlitad ackompanjatör och operainterpretatör.

- Beethovens första symfoni är i viss mån förbisedd. Inte för att den är sämre än hans övriga symfonier, men de senare symfonierna har fått större uppmärksamhet. Symfonin skrevs när Beethoven bara var 25 år och bär tydliga influenser från Haydn och Mozart, men här finns också en föraning om den omvälvande musik han ska komma att skriva bara några år senare. Ett exempel är symfonins inledning i en annan tonart än i verket som helhet.

- Georg Lidström har arbetat som orkesterns musikaliska ledare sedan hösten 1985. Under åren 1982-88 studerade han dirigering på musikhögskolan i Stockholm för Jorma Panula och Kjell Ingebretsen, samt i kördirigering för Eric Ericson. Efter sin examen har han bl.a. dirigerat opera med Riksteatern, Norrlandsoperan och Opera på Skäret. Han har också varit körledare, kantor, musikalisk ledare för flera orkesterföreningar, samt gästdirigent för ett flertal produktioner med svenska och utländska orkestrar.

Lokal

Tibble kyrka, Attundavägen 3, 183 34 Täby

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer