skip to main content
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Avhoppare - Rudolf Nurejev

Eventet är avslutat

Avhoppare - Rudolf Nurejev

Från 80,00 SEK

Beskrivning

Välkommen till ett intressant samtal kring dansaren Rudolf Nurejev. Erik Näslund, författare och kulturskribent, fyller kvällen med sina reflektioner kring dansande avhoppare, från Nurejevs avhopp i juni 1961 och framåt i tiden. 

”Rudolf Nurejev blev den första avhopparen och han skulle senare komma att följas av ytterligare berömda dansande kollegor. Natalia Makarova, Mikhail Baryshnikov och Alexander Godunov. Alla har de som skäl för sina avhopp angett att de tröttnat på den konventionella klassiska repertoaren i Sovjet och att de sökt den artistiska friheten att få dansa vad de vill. Ser man till vad de sedan framträtt i här i väst så finner man emellertid att de framför allt excellerat i samma klassiska baletter som de en gång utfört på hemmaplan.”

Orden är Erik Näslunds och hämtade ur programmet till Cullbergbaletten på Cirkus från 1981 när Nurejev gästade Stockholm. Idag har ytterligare fyra decennier passerat och vi vet mer om avhoppare och hur deras konst kom att utvecklas efter avhoppen.

Längd: 40 min med efterföljande samtal.

Insläpp från 17.30, programmet börjar kl. 18.00


Bistro Rolf de Maré är öppen och det går bra att ta med dryck in till samtalet.

Arrangör

Dansmuseet är ett världsunikt museum för dans och rörelse. Välkommen in bland kostymer, masker, bildkonst, grafisk form, dekor, skandaler, uppror och banbrytande idéer. Har du inte upptäckt oss än? Välkommen hit!

Lokal

Dansmuseet Dansmuseet, Drottninggatan 17, 111 51 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer