Avatarer

Eventet är avslutat

Avatarer

Plats

Datum

29 apr 2022 19:00 - 20:20

Beskrivning

För tonåringar, unga vuxna, och vuxna.

"...suveränt skådespeleri, intelligent manus [...] smart regi och magnifika tekniska lösningar" -Kulturbloggen

En dag får Simon en konstig friend request i sitt favoritspel. Någon som skriver på dålig engelska och verkar liksom gammal. Som byter namn hit och dit, vill bli vän och spela med Simon och som inte ger sig. Det känns som ett gubbcreep förföljer honom. Samtidigt är det något konstigt med hans pappa, Rikard. Han slutar gå till jobbet och hemmet börjar förfalla. Han verkar pyssla med något hemligt på sin dator. Och ena stunden verkar han tro att Simon är näthatare eller nåt, nästa hintar han att Simon borde festa och kröka mer, och ibland sitter han bara och kollar skumt på Simon.

Vad är det som händer med pappan? Vem är han egentligen? Vem tror han, pappan, att Simon är? Och varför är det plötsligt fullt av konserver överallt i hemmet?

Avatarer blir ett lika underhållande som innerligt virrvarr av möten och missförstånd där handlingen ömsom utspelar sig i spelvärld och chattar ömsom i det vi kallar verkligheten. Där vi ena stunden ser allt genom Simons ögon och i den nästa Rikards. Det är historien om en far och son som inte riktigt kan förstå varandra. Medan bägge två i själva verket mest längtar efter en ärlig och nära relation. Och mitt bland avatarer som byter ägare och utseende, äger ett trevande möte rum mellan en son och hans pappa.

PRODUKTIONSUPPGIFTER
Av:
 Gustav Tegby, Medverkande: Philip Lithner och Carl-Markus Wickström (ersätter Hans Brorson),
Regi: Peter Elmers, Scenografi & Kostym: Råger Johansson, Ljusdesign: Maria Ros,
Ljuddesign & Komposition: Robin af Ekenstam, Dramaturg: Kristina Ros,
Inspelad röst:
 Zahra Ahmadi, Avatarrockarna, slutlig design och sömnad: Helena Lundström, Bygge: Råger Johansson, PA Karlsson, My Persson,
Teknik: Philip Lithner, Scenteknik: My Persson,
 Affisch: Mikel Nilsson,  Foto: Lina Ikse,
Trailer: Peter Elmers och Mikel Nilsson, Marknadsföring: Samuel Ek, Susanna Fredén,
Turnéläggning: Samuel Ek, Producent: Susanna Fredén, Förlag: Colombine Teaterförlag


Med stöd av Statens Kulturråd, Göteborgs Stad och Sensus

Arrangör

Masthuggsteatern är en prisvinnande fri teater som spelar för barn, unga och vuxna. 

Lokal

MasthuggsTeatern MasthuggsTeatern, Masthuggsterrassen 3, 413 18 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.