Attentat w/ Blodspår

7 nov 2019 20:00 - 22:30

Droskan, Storgatan 60, 903 30 Umeå

Make it Sound presenterar stolt: Attentat och dom lokala punkidolerna från Blodspår

Dörrar: 17.00

Blodspår: 20.00

Attentat: 21.00

Du behöver ha fyllt 18 år

Nytänt Attentat släpper album och kommer till Umeå!

Nu kommer Attentat till Droskan för att spela nya albumet ”Punkhjärta” live för första gången. Ett Attentat som är bättre, smartare, starkare och roligare än på många år. Men naturligtvis kommer de även att spela flera av sina odödliga hits (t ex Ge fan i mej, Maktlös, Unga & många) från den 41 år långa karriären.

För dig som aldrig varit på en Attentatspelning kan det vara dags för ett studiebesök. Du kommer uppleva ett samspel mellan ett urtajt band och en lättflörtad publik som pågår från sekund 1 till att sista extranumret spelats. Allsång och dans, ilska och glädje - allt i en svettig förening. Fler än en gång är mikrofonen ute i publiken och sångare Jönsson klättrar bokstavligen runt på väggarna.

Albumet ”Punkhjärta” slöpptes i augusti och vittnar om att något hänt med Attentat! Producenten Mattias Glavå (Håkan Hellström, Broder Daniel) har fått till ett avskalat och tungt sound trots att de båda gitarristerna fightas om utrymmet och fyller ljudbilden med vässade ackord och briljanta melodier.

Att albumets frontfoto är taget av den feministiska prisbelönta fotografen Liz Ham (”Young Woman of the Year Award for Photograph” m fl) från Sydney, Australien visar att Attentat vet vad de gör. Liz senaste bok, ”Punk Girls” har väckt uppmärksamhet i hela världen.

Sedan nystarten, styrkebeskedet på Peaceandlovefestivalen 2010, har de flitiga göteborgarna turnerat och gett ut nytt material regelbundet. Förra albumet ”Fy fan” (2013) nådde topp 20 på svenska försäljningslistan. Dokumentärfilmen ”Glöden slocknar aldrig” som kom året efter fick fina recensioner av media.

Attentat hördes första gången i den svenska punkvågen i slutet på 70-talet som Göteborgs svar på huvudstans KSMB & Ebba Grön, med punkklassiker som ”Operahuset” och ”I denna stan”. Jönsson, Paddan, Kruse, Larry och Siken har ingenting kvar att bevisa. Men de gör det ändå. Kväll efter kväll.

Nostalgi? Nej Attentat är mer relevanta än någonsin, och det behövs i det nya kulturfientliga och kalla Sverige, där klyftan mellan rika och fattiga snart är tillbaka på 1800-talsnivå.

I samarbete med Pabst Blue Ribbon, Jägermeister och Studieförbundet Bilda