skip to main content

Attentat support Konspirationen

Attentat support Konspirationen

Från 120,00 SEK

Plats

Datum

31 maj 2024 21:00 - 23:30

Beskrivning

Backstage Rockbar presenterar stolt ATTENTAT & KONSPIRATIONEN

Attentat:

Attentat live är en fullständig knockout!

I vår åker Attentat på turné. Då gäller det! 

De hyllade låtarna från senaste albumet skall ta plats bland de punkklassiker som idag finns i Attentats repertoar.

I farsotens skugga spelade Attentat in ett nytt album 2023. Pandemi, krig och Jönssons plötsliga, men allvarliga sjukdom präglade ”Det blir som det blir”. Läkarna sa att sångaren skulle dö. Efter två

månader i koma på intensiven på Östra Sjukhuset vaknade Jönsson och återhämtade sig i en rasande takt. Resultatet av denna dramatiska tid blev ett starkt album fullt av kontraster och känslor. Ett dussin gripande berättelser om liv och död.

Turnén i höstas som följde albumet blev en komprimerad energibomb med allsång, knutna nävar i luften och mycket glädje.

Attentat kom tillbaka bättre än någonsin. I vår är det dags att ge nya städer, platser och människor förmånen att se och uppleva en kväll med ett av de band som skapade den svenska punkscenen. Moderna hits som ”Jag älskar inte dig nåt mer”, ”Punkfestival” och ”Tänk negativt” kommer att blandas med klassiska örhängen som ”Ge fan i mej”, ”Unga & många” och ”Maktlös”.

År 2023/2024 mår svensk punk bättre än på länge med en livaktig vibrerande livescen. Att Attentat åter kan vara en del av detta känns oerhört fint. Attentat vill lyfta musikens kraft som hopp och glädjespridare i ett Sverige som slits isär av ekonomiska klyftor intolerans och nedmontering av välfärden.

Attentat var pionjärer och förgrundsfigurer i den första svenska punkvågen i slutet på 70-talet

tillsammans med bland annat KSMB och Ebba Grön. Attentatsmännen är mest kända för sina allsångsfyllda konserter där ingen tillåts gå hem ledsen eller ensam.

Konspirationen:

Konspirationen har spelat ihop sedan 2016 och kommer ifrån Uddevalla och består av 4 herrar i den yngre medelåldern. Konspirationens musik är i grunden en öldoftande partyrock med riffande gitarrer, oväntade basgångar o medryckande sångslingor i ett högt tempo. Ambitionen är att alltid ligga på gränsen av sin förmåga, detta tillsammans med sång på svenska gör att det ändå hamnar i genren punk. Texterna behandlar ofta en sarkastiskt navelskådande samhällsskildring utan större ljusglimtar.

Ålder 18 år
Boka bord på Info@backstagerockbar.se

Välkomna!

Lokal

Backstage Rockbar, Kungsgatan 24, 461 30 Trollhättan

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer