skip to main content
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Att (över)leva med ADHD - Stockholm 21/5

Eventet är avslutat

Att (över)leva med ADHD - Stockholm 21/5

Från 349,00 SEK

Plats

Datum

21 maj 2019 18:00 - 20:30

Beskrivning

En känsla av att ständigt göra och vara fel, misslyckad, värdelös. Att inte passa in. Att inte vara normal. Det var verkligheten för Georgios "Jojje" Karpathakis Jaenson under hela uppväxten. Först som 25-åring fick han förklaringen; adhd. Fyra bokstäver som skulle visa sig bli startskottet på ett nytt kapitel i hans liv.

I den här föreläsningen delar Jojje med sig av erfarenheter och upplevelser som tar med publiken på en berg- och dalbana och inte lämnar någon oberörd. Han berättar öppet och ärligt om en havererad skolgång, utanförskap, substansmissbruk, polisanmälningar, en fängelsedom, flera självmordsförsök och familjens livsviktiga stöd. 

Georgios Karpathakis Jaenson
Foto: Dennis Boij

Men också hur livet tog en ny vändning när han äntligen fick rätt stöd och hjälp, i form av en fastställd adhd-diagnos. Och hur den brokiga resan till slut resulterade i en universitetsexamen, anställning som PR-konsult och som föreläsare, social entreprenör, grundare av Underbara ADHD, Sommarvärd i P1 2015 samt författare av boken tillika bästsäljaren Underbara ADHD – Den svåra superkraften (Max Ström). 

Därtill delar Jojje med sig av diverse beprövade metoder kring bemötande och förhållningssätt för alla som, på något sätt, lever nära någon med adhd – t ex anhöriga, lärare, vänner, arbetsgivare och kollegor. Och tipsar om en rad olika strategier som han själv dagligen använder för att försöka få vardagen att gå ihop.

Georgios "Jojje" Karpathakis Jaenson arbetar i dag på heltid med Underbara ADHD och brinner för att öka kunskapen samt minska fördomarna om adhd. Som en del i det arbetet föreläser han om de dagliga utmaningarna, svårigheterna men också – och inte minst – möjligheterna och det positiva som diagnosen kan föra med sig. Jojje är även initiativtagare till ADHD-lådan som har tagits fram av Underbara ADHD i samarbete med Samsung och Epicenter Stockholm.

I media
- Nyhetsmorgon mars 2018 (TV4)
Morgonshowen (SVT Barnkanalen)
Hjärndagen 2017 (UR)
Nyhetsmorgon januari 2017 (TV4)

Fler intervjuer, reportage, artiklar och nyhetsinslag med Jojje i media hittar du här

PUBLIKRÖSTER

Tack Georgios, för att du är en förebild och ett hopp för barn, ungdomar med NPF och deras föräldrar och anhöriga. Genom din föreläsning förmedlade du värdefull kunskap på ett sätt som går direkt in i ”hjärna och hjärta”. Jag är mycket glad att du föreläste i Anhörigstödets verksamhet och hoppas att fler får möjlighet att lyssna till dig, både personer med NPF, deras anhöriga och personalgrupper. Sanna Öhman, anhörigkonsulent i Täby kommun

Succé! Rekordstort deltagarantal. Jojje föreläste engagerat och berörande, samtidigt som han fick oss att skratta. Han borde föreläsa på skolor, för politiker, arbetsplatser m.fl. för att öka kunskap och förståelse och ingjuta hopp. Anette Kruse, Säter, Dalarnas nätverk för psykisk hälsa

Alla var mycket nöjda! Det finns vana för personalen att arbeta med barn och ungdomar med olika diagnoser. Mycket viktigt att få det ur en människas synvinkel som har diagnos och som bestämt sig för att leva med den på ett bra sätt. Jag kan varmt rekommendera Jojjes föreläsningar. Birgitta Olsson, Täby kommun

Jojje beskriver på ett tydligt, roligt och charmigt sätt vad det innebär att leva med ADHD. Tack vare Jojje så förstår jag mycket bättre vad det innebär att leva med ADHD. Sist men inte minst så tänkte jag på en annan sak; att lyssna på Jojje är som att se ett stort rockband innan de har slagit igenom. Tommy Nederman, HR-chef, Myrorna

En kväll som berörde på många sätt och vis. Jojje berättar med inlevelse och humor om sitt liv med många prövningar men som idag efter att han vid 25-års ålder fått sin ADHD diagnos har vänt detta till något positivt. Sluta aldrig med att brinna för det du gör Jojje, så många människor som behöver ta lärdom av din erfarenhet och dina strategier.
Lisa Östberg, Anhörigsamordnare, Hudiksvalls kommun

Ville bara skriva och tacka för föreläsningen igår, jag känner att jag fick fler verktyg i min låda! Jag jobbar som resurspedagog på ett gymnasium och har bland annat en elev med vissa likheter i hur du beskrev ditt tidigare liv. Det finns hopp, och nu har jag ännu lite mer att ge i form av strategier, tips och möjlighetstänk. Tusen tack!

Helt fantastisk föreläsare

Blir rörd och varm i hjärtat

Ger hopp till tonårsförälder till barn med ADHD

Intressant och mycket gripande föreläsning

Mycket viktigt att få det ur en människas synvinkel som har diagnos och som bestämt sig för att leva med den på ett bra sätt. Jag kan varmt rekommendera Jojjes föreläsningar.

Mycket bra föreläsning. Tar tag ända in i själen!

Jojje föreläser på ADHD-dagarna 2019
Foto: Cereb

Lokal

Epicenter (lokal: Technium) Epicenter (lokal: Technium), Mäster Samuelsgatan 36, 11157 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer