Att leda filosofikafé online

Krukmakargatan 22, 118 51 Stockholm
9 maj 2020 10:30
30 maj 2020 12:30
Biljetter Gratis
Biljetter Gratis

Att leda filosofikafé online

Välkommen på kurs i att leda filosofikafé online. Första tillfället går vi igenom hur man kan lägga upp ett filosofikafé som hålls på distans. Vi går igenom struktur och praktiska saker att tänka på. Efter det har vi ett filosofikafé för att se hur det fungerar i praktiken. Mellan kurstillfälle ett och två har du till uppgift att själv prova att leda ett filosofikafé online. Man kan gärna göra det med släkt och vänner på en anspråkslös nivå. Vid det andra kurstillfället går vi igenom erfarenheter och tips på hur man går vidare. Om det finns utrymme har vi även här ett kortare filosofikafé.

I kursen ingår en steg-för-steg-lista över hur du kan bygga upp ett filosofikafé online och förslag på ämnen att utgå ifrån. För att underlätta genomgång av samtalsdygder på ditt eget filosofikafé får du dem i powerpoint- och pdf-format som du kan använda.

Efter avslutad kurs får du ett intyg från Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis (SSFP).

Datum: Lördag 9/5 och lördag 30/5.
Tid: 10.30–12.30 båda dagarna (inloggning 10.15–10.20.)
Plats: OBS! Online via Zoom. Mejl med länk till mötet kommer till adressen du anger vid bokningen, kolla skräpkorgen om det inte kommit fram dagen innan. 

Anmälan: Senast 7/5.
Antal: Max 15 deltagare.
Förkunskaper: Det behövs inga förkunskaper, kursen är öppen för alla ssfps medlemmar. Även erfarna samtalsledare är välkomna. Läs mer om medlemskap i ssfp här.
Kostnad: Gratis.

Kursledare: Sofia Wrangsjö.Profile picture
Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis

Är du intresserad av filosofi – av livets stora frågor, etik, politik? Vill du besöka ett filosoficafé, lära dig mer om hur man kan filosofera eller utbilda dig till samtalsledare?
Svenska sällskapet för filosofisk praxis, SSFP är en förening för filosofer, filosofiska praktiker och för dig som vill filosofera med andra.

Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.