Eventet är avslutat

Äta och prata efter Stroke?

Gratis

Plats

Datum

7 mar 2020 13:00 - 15:30

Beskrivning

I år är det fjärde gången som öppna föreläsningar i logopedi hålls i anslutning till den europeiska logopedidagen.

Stroke, dvs propp eller blödning i hjärnan, drabbar ca 26 500 personer varje år i Sverige. Stroke leder ofta till förlamning eller svaghet i olika delar av kroppen och förmågor som att tala och svälja kan påverkas. Vilka är de vanligaste symtomen när det gäller tal, språk och kommunikation efter en stroke? Hur påverkas sväljning och ätande? Två forskare som också har lång erfarenhet av kliniskt arbete som logopeder berättar om följderna av stroke, men också om hur både kommunikationsförmågan och förmågan att äta kan förbättras med behandling och vad vi kan lära av aktuell forskning inom området.

13.00 Tugga, äta och svälja efter stroke
Medverkande: Kerstin Johansson, leg logoped, med dr, Enheten för logopedi, CLINTEC, Karolinska Institutet

14.00 paus med fika och frukt

14.30 Tal, språk och kommunikation efter stroke
Medverkande: Ellika Schalling, leg logopedi, docent, Enheten för logopedi, CLINTEC, Karolinska Institutet

Samtalsledare:
Per Östberg, docent i logopedi, Enheten för logopedi, CLINTEC, Karolinska institutet

Lokal: Sandlersalen.
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. Välkommen!

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

ABF Stockholm ABF Stockholm, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.