Astronomins Dag och Natt 2022 - Universums alla solsystem: Exoplaneter

Event inställt

Astronomins Dag och Natt 2022 - Universums alla solsystem: Exoplaneter

Biljetter från 100,00 SEK

Plats

Datum

24 sep 2022 16:00 - 18:00

Beskrivning

Med anledning av årets tema för Astronomins Dag och Natt, återvänder vi till ett kärt ämne nämligen exoplaneter.

Sedan 1992 har över 5000 extrasolära planeter upptäckts i vår galax och antalet är ständigt ökande, tack vare teknikens framsteg.

Den 25 december 2021 sköts James Webb Space Telescope upp och ett av dess uppdrag är att närmare studera några av dessa fjärran främmande världar och i år har Internationella Astronomiska Unionen (IAU) utlyst en namngivningstävling i ett globalt outreachprojekt som går ut på att namnge planeter som JWST kommer att fokuera på.

Vill du vara med och namnge en planet långt ifrån vårt solsystem? På Slottsskogsobservatoriet utlyser vi en egen tävling i vilken vinnarna får vara med i vår namngivningskommitté. Mer information kommer på plats.

Varmt välkomna!

Program:

16:00-16:30: Insläpp

16:30: Föredrag: Exoplaneter

17:15: Fikapaus

17:30: Tävling: Hur man namnger en planet

Att tänka på:

Observera att vi inte kan svara på frågor angående bokningssystemet eller eventuella återköp, utan detta sker genom kontakt med Billetto.

Biljetterna gäller för ett tillfälle och kan inte överföras till ett senare visningstillfälle.

Visningarna ställs inte in vid mulet väder utan endast i den mån deltagarantalet understiger 4.

Lokal

Slottsskogsobservatoriet Slottsskogsobservatoriet, Björn Hedvalls Stig, 413 15 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.