skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Artist Talk med Barnens Skulpturpark

Event inställt

Artist Talk med Barnens Skulpturpark

Från Gratis

Beskrivning

Torsdagen den 29/10 kl. 18.00 - 20.00 håller konstnärerna bakom Barnens Skulpturpark ett Artist Talk på Skissernas museum. Här får man ta del av hur de arbetat med sina idé-och konstnärliga processer och inte minst få en unik tjuvtitt på de modeller som kommer att bli färdiga permanenta verk, vilka invigs den 12 december 2020.

Har du någonsin varit på ett Artist Talk där konstnärerna är barn?

Barnens Skulpturpark – ett projekt som inte liknar något annat, där barn och professionella konstnärer arbetat tillsammans under längre tid för att förverkliga kollektivt skapade konstverk som permanent kommer att stå i Herrgården i Rosengård, Malmö. Denna kväll kommer barnen till Skissernas Museum, visar sina modeller och berättar med egna ord om samarbetet och skapandeprocessen. Med sig har barnen de vuxna konstnärerna och personerna bakom projektet. Projektet som ur många aspekter bryter helt ny mark inom konstvärlden har möjliggjort för barnen att vara med och skapa konst i sin egen uppväxtmiljö. Utifrån sina egna erfarenheter och berättelser får de uttrycka sig konstnärligt i det offentliga rummet och har fått lära sig det mesta om hur ett offentligt verk blir till.Projektet är dessutom det enda av sitt slag som utforskat och tillämpat gemensam upphovsrätt till verken där också barnen står som upphovspersoner till de verk de själva varit med och skapat. Till hösten 2020 invigs denna unika skulpturpark i sin helhet. En process som genomsyras av barnperspektivet och har skapats genom öppensinnade samarbetsformer. Verken doneras till Malmö stad som också ansvarar för parkens fortsatta drift och underhåll. 

Insläpp från 17:00, programstart 18:00

Medverkande:

Rayma Kosti, Stephanie Osakpanwan, Maryam Al-Edani, Yahia Hassan, Lana Mofeed, Mohamed Atta och Salma Urguni (deltagande barn tillika några av de unga konstnärerna) 

Jakob Simonsson, Samaneh Reyhani och Magnus Wallin (professionella konstnärer) Luz Rivas, dramapedagog/relationsbyggare och kvällens moderator 

Övriga som kommer att finnas på plats från projektet (vilka samtliga ingår i projektets styrgrupp):

Inger Lindstedt, ordförande i Malmö Förskönings- och planteringsförening

Elisabeth Moritz, ledamot i Malmö Förskönings- och planteringsförening styrelse (konstnär)

Sofie Hellryd, projektledare Fastighets- och Gatukontoret, Malmö stad

Anna Wahlstedt, Kulturförvaltningen/Offkonstgruppen, Malmö stad

Lone Lindström, ordförande i Drömmarnas Hus styrelse

Ann-Marie Erixon, projektledare från Drömmarnas hus

Arrangör

Skissernas Museum – Museum of Artistic Process and Public Art är ett unikt konstmuseum med fokus på den konstnärliga kreativa processen. Här finns världens största samling av skisser, modeller och förlagor till svensk och internationell offentlig konst. 

Lokal

Finngatan 2, 223 62 Lund

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer