Artist Talk med Barnens Skulpturpark

29 okt 2020 18:00 - 20:00

Torsdagen den 29/10 kl. 18.00 - 20.00 håller konstnärerna bakom Barnens Skulpturpark ett Artist Talk på Skissernas museum. Här får man ta del av hur de arbetat med sina idé-och konstnärliga processer och inte minst få en unik tjuvtitt på de modeller som kommer att bli färdiga permanenta verk, vilka invigs den 12 december 2020.

Har du någonsin varit på ett Artist Talk där konstnärerna är barn?

Barnens Skulpturpark – ett projekt som inte liknar något annat, där barn och professionella konstnärer arbetat tillsammans under längre tid för att förverkliga kollektivt skapade konstverk som permanent kommer att stå i Herrgården i Rosengård, Malmö. Denna kväll kommer barnen till Skissernas Museum, visar sina modeller och berättar med egna ord om samarbetet och skapandeprocessen. Med sig har barnen de vuxna konstnärerna och personerna bakom projektet. Projektet som ur många aspekter bryter helt ny mark inom konstvärlden har möjliggjort för barnen att vara med och skapa konst i sin egen uppväxtmiljö. Utifrån sina egna erfarenheter och berättelser får de uttrycka sig konstnärligt i det offentliga rummet och har fått lära sig det mesta om hur ett offentligt verk blir till.Projektet är dessutom det enda av sitt slag som utforskat och tillämpat gemensam upphovsrätt till verken där också barnen står som upphovspersoner till de verk de själva varit med och skapat. Till hösten 2020 invigs denna unika skulpturpark i sin helhet. En process som genomsyras av barnperspektivet och har skapats genom öppensinnade samarbetsformer. Verken doneras till Malmö stad som också ansvarar för parkens fortsatta drift och underhåll. 

Insläpp från 17:00, programstart 18:00

Medverkande:

Rayma Kosti, Stephanie Osakpanwan, Maryam Al-Edani, Yahia Hassan, Lana Mofeed, Mohamed Atta och Salma Urguni (deltagande barn tillika några av de unga konstnärerna) 

Jakob Simonsson, Samaneh Reyhani och Magnus Wallin (professionella konstnärer) Luz Rivas, dramapedagog/relationsbyggare och kvällens moderator 

Övriga som kommer att finnas på plats från projektet (vilka samtliga ingår i projektets styrgrupp):

Inger Lindstedt, ordförande i Malmö Förskönings- och planteringsförening

Elisabeth Moritz, ledamot i Malmö Förskönings- och planteringsförening styrelse (konstnär)

Sofie Hellryd, projektledare Fastighets- och Gatukontoret, Malmö stad

Anna Wahlstedt, Kulturförvaltningen/Offkonstgruppen, Malmö stad

Lone Lindström, ordförande i Drömmarnas Hus styrelse

Ann-Marie Erixon, projektledare från Drömmarnas hus

Skissernas Museum – Museum of Artistic Process and Public Art är ett unikt konstmuseum med fokus på den konstnärliga kreativa processen. Här finns världens största samling av skisser, modeller och förlagor till svensk och internationell offentlig konst. 

Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.