Arenor för demokrati genom konstnärlig och kreativ utveckling

Arenor för demokrati genom konstnärlig och kreativ utveckling

Från Gratis

Plats

Datum

11 okt 2023 09:30 - 15:00

Beskrivning

OM SEMINARIET

Under dagen delas berättelser och erfarenheter från deltagare i projektet och andra kulturaktörer som jobbar med att lyfta barns röster genom kreativt skapande.

Seminariet riktar sig till alla som vill synliggöra och stärka barns skapande. Till exempel kulturskola, politiker, kulturchefer, kultursekreterare, kulturombud, bildlärare, fritidspedagoger, personal på konsthallar, museer, bibliotek med flera. Sprid gärna!

DAGENS PROGRAM

9.30 - 10.00 Fika / registrering / Utställning “Se Vår Konst”

10.10 - 10.50 Se Din Konst. Demokratiarbete genom barns konstnärliga och kreativa utveckling - erfarenheter från olika verksamheter i 9 skånska kommuner

10.50 - 11.40 Tomelilla kulturskola. Arty Party - Lekfull konst på gång

11.40 - 12.00 Frågestund

12.00 - 13.00 Lunch (på egen hand)

13.00 - 14.00 Turning Tables Danmark. Hur stärks barn- och ungas demokratiska röst genom arbete med konst och kultur?

14.00 - 14.40 Kompetensmingel och kaffe

14.40 - 15.00 Avrundning


Ta chansen att se utställningen i konsthallen med barns konst från 9 skånska kommuner.

Vad är Arvsfondsprojektet Se Din Konst? Med ABF MittSkåne som huvudman och kulturföreningen MedVind som utförande samarbetspartner startade projektet i oktober 2021. Projektet finansieras av Allmänna Arvsfonden. Syftet är att stärka och lyfta skånska barns konst genom fysiska utställningar, metodutveckling och barns inflytande. Projektet pågår till september 2024.

Arrangör

Kulturföreningen MedVind finns i Lund på Stenkrossen och i Burlöv vid Kronetorps Mölla. 

MedVinds syfte är att låta människor mötas via skapande, kreativa och fördjupande samtal och aktiviteter. Vi verkar för ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart samhälle. Föreningen vill medverka till att synliggöra barns och ungdomars olika kulturella och konstnärliga uttrycksformer.

Lokal

Hässleholms Kulturhus, Vattugatan 18, 281 31 Hässleholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer