Är det verkligen så här vi vill leva?

4 feb 2020 17:30 - 19:00

ABF Stockholm, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm

Ett samtal med Ullakarin Nyberg och Marit Sahlström modererat av Selene CortesDen psykiska ohälsan är hög och stressrelaterade diagnoser är den vanligaste orsaken till nya sjukskrivningar idag. Vad är det som gör att vi inte mår bra trots goda förutsättningar? Kan vi förändra samhället och vart är vi på väg om vi inte gör det?
De flesta människor bär i perioder på ett mörker men ofta döljer vi det. Vad skulle hända om vi vågade se och prata mer om vårt eget och varandras mörker?

Välkomna till ett samtal om psykisk ohälsa, stress och samhället. Om det mörka men också om ljuset som sipprar in när vi ser varandra.

Medverkande:
Ullakarin Nyberg, psykiater och en av Sveriges främsta experter inom suicidområdet. Ullakarin arbetar inom Norra Stockholms psykiatri, hon forskar, föreläser och skriver böcker i ämnet.

Marit Sahlström, författare, pedagog och föreläsare med fokus på unga i riskzonen för utanförskap. Hennes aktuella roman Skred handlar om att försöka räcka till men istället tappa greppet om sig själv och livet. 2015 debuterade hon med den kritikerrosade Och runt mig faller världen som är en försonande och berörande bok om vad som händer när den värsta sorgen drabbar oss.

Samtalsledare:
Selene Cortes, strategisk verksamhetsutvecklare på Mind och har även skrivit boken
”Man dör inte av stress, men slutar bara att leva -Om utmattningssyndrom” tillsammans med Marie Åsberg som är Professor Emeritus.

Lokal: Palmesalen, plan 1
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. Välkommen!