skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Klubb Ankaret: Tango Extremo + Anna Heikkinen och Larisa Ljungkrona

Eventet är avslutat

Klubb Ankaret: Tango Extremo + Anna Heikkinen och Larisa Ljungkrona

Från 50,00 SEK

Plats

Datum

13 sep 2017 19:00 - 14 sep 2017 00:00

Beskrivning

Säsongpremiär för Klubb Ankaret med argentinsk och finsk tango. ANNA HEIKKINEN och LARISA LJUNGKRONA ger er Satumaa - Sagolandet, tango, vals och polka på finska och svenska. Holländska världsturnerande TANGO EXTREMO bjuder på eldig argentinsk tango, groovig Latino-jazz, passionerad barockmusik och smäktande vals, allt i sin skräddarsydda Holländska tangokostym.

Plats: Oceanen, Stigbergstorget
Datum: 13 september
Tid: 19.00 / på scen 20.00
Åldersgräns: 20 år

Anna Heikkinen och Larisa Ljungkrona.
Finsk tango, vals och polka framförs på svenska och finska i sökande efter Sagolandet. Med dragspel och sång vävs längtans väv av toner och ord.

Denna duo har med stor kärlek tagit till sig den finska musiken. Vare sig Anna eller Larisa är födda i Finland men tillsammans dyker de nyfiket in i och utforskar en för dem ny värld av språk och toner.

Anna är född i Göteborg men växte upp i Bohuslän. Hennes far är däremot född i Karelen.Tidigt blev hon förälskad i latinamerikansk musik och det är via den Argentinska tangon som hon för några år sedan hittade fram till den finska tangon.

Larisa är en dragspelare från Göteborg och en dynamisk musiker i vilken genre hon än ger sig på. Intresset och kärleken till finsk tango och folkmusik väcktes under ett studieår vid Sibeliusakademin i Helsingfors.

Medverkande:
Anna Heikkinen - sång
Larisa Ljungkrona - dragspel, sång

samt inbjudna gäster:
Ida Gillner - sopransaxofon, sång
Leonor Palazzo - cello


TANGO EXTREMO
Trion TangoExtremo, under ledning av violinisten Tanya Schaap, tillför en alldeles särskild arom till den argentinska tangons passion och övertygande uttryck. Med sin musik färgar de, möblerar om och utmanar de traditionella argentinska tangodragen genom att mixa genren med klassisk och brasiliansk traditionell musik samt jazz och improvisation. Sättet på vilket de utmanar och vidareutvecklar musikstilen gör TangoExtremo till så mycket mer än ett traditionellt tangokapell.

Sedan starten 2003 har Tango Extremo, förutom att turnera flitigt i Holland och övriga Europa, också gjort sig ett namn över hela världen. De har synts på scener i Argentina, Uruguay, Kina, Ryssland, Kurdistan, Sydafrika, Botswana, Venezuela, Colombia, Ecuador och Sydkorea. Gruppen har framträtt i varierande storlek och gjort många samarbeten genom åren.

Under Sverigeturnén i september kommer de att spela som trio medans gruppen även finns i större konstellation vilken står att läsa mer om på deras hemsida.

Tanya Schaap - violin/konstnärlig ledare
Rob van Kreeveld - piano
Sandor Kem - kontrabas

www.tangoextremo.com

Arrangör

Kulturhuset Oceanen is located in the district of Majorna in Gothenburg, Sweden and has been officially running as a culture house since 1995. Oceanen represents innovative scenic concepts with more than 100 public events every year.

Lokal

Oceanen, Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer