Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Ana Laguna och Mats Ek

Eventet är avslutat

Ana Laguna och Mats Ek

Från 100,00 SEK

Plats

Datum

20 apr 2023 18:00 - 19:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

I ständig rörelse. En unik kväll med Sveriges mest legendariska danspar Ana Laguna och Mats Ek!

Lilla Klubben gästas denna kväll av inga mindre än dansikonerna Ana Laguna och Mats Ek. Det blir ett samtal om rörelse i dubbel bemärkelse, om dansen och om turnerandet.

Dansaren Ana Laguna var under 20 år en del av Cullbergbalettens kompani. Hon har också dansat med flera internationellt framstående dansare, till exempel med världsstjärnan Mikhail Baryshnikov. Ana är en karismatisk dansare som gjort oförglömliga rolltolkningar i bland annat Birgit Cullberg och Mats Eks koreografier.

Koreografen, regissören och dansaren Mats Eks yrkesbana startade på 1960-talet då han bland annat arbetade på Dramaten som regiassistent åt Ingmar Bergman. Från 1973 gick han över till dansen och Cullbergbalettens kompani, där han var konstnärlig ledare mellan 1981–1993. Mats är en av Sveriges genom tiderna mest framstående koreografer och dansare.

Så här löd motiveringen när paret fick Natur & Kulturs kulturpris i juni 2022: ”för att de med sin dans och koreografi berör en stor publik och för att de har påverkat generationer av dansare och koreografer i Sverige och i världen. Som förebilder visar de att en danskarriär långt upp i åren är både möjlig och önskvärd.”

Längd: 60 min med efterföljande samtal.

Insläpp från 17.30, programmet börjar kl. 18.

Bistro Rolf de Maré är öppet och det går bra att ta med dryck därifrån till Lilla Klubben.

Lilla klubben är en programpunkt där publiken alltid kan samtala med kvällens talare efter framförandet.

©Foto: Mats Bäcker.

Arrangör

Dansmuseet är ett världsunikt museum för dans och rörelse. Välkommen in bland kostymer, masker, bildkonst, grafisk form, dekor, skandaler, uppror och banbrytande idéer. Har du inte upptäckt oss än? Välkommen hit!

Lokal

Dansmuseet, Drottninggatan 17, 111 51 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer