AMFI #4 CHRISTINA OUZOUNIDIS - TERRORISTENS KROPP

Eventet är avslutat

AMFI #4 CHRISTINA OUZOUNIDIS - TERRORISTENS KROPP

Biljetter från Gratis

Plats

Flera tidpunkter

5 november 2020 - 7 november 2020

Beskrivning

Terroristens kropp är en monolog för två röster i samma kropp. Det är Antigones syskon som talar: Ismene påstår att det är hon som begravt brodern, tvärtemot hur Sofokles drama lästs och lästs igen. Polyneikes är brodern som stred för fel sida i ett krig och som fortsätter att tala efter sin död. De försöker frenetiskt att greppa efter något beständigt, att tala fram det, att frammana det tills det är så tydligt att det går att begrava. I Christina Ouzounidis drama är språket spelplatsen. Här utspelar sig ett krig mellan det som måste sägas ut och det som inte vill anta en bestämd form. Orden är försök som beväpnar eller avväpnar. I Saga Gärdes regi blir pjäsen ett audiovisuellt verk som utmanar vårt begär efter enkla narrativ och undersöker hur det ogripbara ska ges form.

Med Terroristens kropp fördjupar Amfi sin serie med ny dramatik i samarbete med Malmö Konsthall där föreställningen spelas i pågående utställning. I samarbete med Stockholms Kvinnohistoriska bjuder vi i samband med föreställningen in till samtal om Ouzounidis författarskap (endast 5/11).

På scen: Johan Rabaeus, Beri Gerwise  Regi och komposition: Saga Gärde Ljusdesign: Ellen Ruge  Ljuddesign: David Gülich  Fotografi: Carl Hjelte  Grafisk form: Sepidar Hosseini  Teknik: Theodor Ryan  Producent: Chrissie Faniadis  I samtal: Christina Ouzounidis & Kristina Hagström Ståhl, Palmer Lydebrant från Stockholms Kvinnohistoriska är moderator (5/11, 18.15).

Föreställningen ges på Malmö Konsthall 5, 6, 7 november kl 19.00. Endast 50 personer per föreställning. Biljetter är gratis men bokas via Billetto. 

På grund av flera avbokningar och strängare restriktioner för restauranger från Folkhälsomyndigheten väljer restaurang SMAK att ställa in supén före föreställningarna. De som har bokat supé har meddelats via mail.

Ang Covid-19: Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och publiken ges möjlighet att hålla avstånd innan, under och efter arrangemanget. Föreställningen turnérar och fler speldatum meddelas efterhand. Mer information om serien finns att läsa på delakakan.se/amfi.

Arrangör

Amfi presenterar ny dramatik och produceras av Dela Kakan. Dela Kakan är en produktionsplattform som arbetar med dokumentära processer, ljudverk och scenkonst och är verksamma i Malmö och Stockholm. För mer info: delakakan.se/Amfi

Lokal

Malmö Konsthall Malmö Konsthall, S:t Johannesgatan 7, 205 80 Malmö

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.