AMFI #4 CHRISTINA OUZOUNIDIS - TERRORISTENS KROPP

5 nov 2020 19:00 - 7 nov 2020 20:00

Terroristens kropp är en monolog för två röster i samma kropp. Det är Antigones syskon som talar: Ismene påstår att det är hon som begravt brodern, tvärtemot hur Sofokles drama lästs och lästs igen. Polyneikes är brodern som stred för fel sida i ett krig och som fortsätter att tala efter sin död. De försöker frenetiskt att greppa efter något beständigt, att tala fram det, att frammana det tills det är så tydligt att det går att begrava. I Christina Ouzounidis drama är språket spelplatsen. Här utspelar sig ett krig mellan det som måste sägas ut och det som inte vill anta en bestämd form. Orden är försök som beväpnar eller avväpnar. I Saga Gärdes regi blir pjäsen ett audiovisuellt verk som utmanar vårt begär efter enkla narrativ och undersöker hur det ogripbara ska ges form.

Med Terroristens kropp fördjupar Amfi sin serie med ny dramatik i samarbete med Malmö Konsthall där föreställningen spelas i pågående utställning. I samarbete med Stockholms Kvinnohistoriska bjuder vi i samband med föreställningen in till samtal om Ouzounidis författarskap (endast 5/11).

På scen: Johan Rabaeus, Beri Gerwise  Regi och komposition: Saga Gärde Ljusdesign: Ellen Ruge  Ljuddesign: David Gülich  Fotografi: Carl Hjelte  Grafisk form: Sepidar Hosseini  Teknik: Theodor Ryan  Producent: Chrissie Faniadis  I samtal: Christina Ouzounidis & Kristina Hagström Ståhl, Palmer Lydebrant från Stockholms Kvinnohistoriska är moderator (5/11, 18.15).

Föreställningen ges på Malmö Konsthall 5, 6, 7 november kl 19.00 med teaterbuffé innan föreställningen. Endast 50 personer per föreställning. Biljetter är gratis men bokas via Billetto. 

Teatersupé på restaurang SMAK kan bokas i anslutning till föreställningen, boka bord på info@restaurangsmak.se. Märk mejlet ”Teatersupé” och skriv vilket datum det gäller. Á la carte med kött-, fisk- och vegetariskt alternativ. Betalning sker på plats till restaurang Smak.

Ang Covid-19: Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och publiken ges möjlighet att hålla avstånd innan, under och efter arrangemanget. Föreställningen turnérar och fler speldatum meddelas efterhand. Mer information om serien finns att läsa på delakakan.se/amfi.

Amfi presenterar ny dramatik och produceras av Dela Kakan. Dela Kakan är en produktionsplattform som arbetar med dokumentära processer, ljudverk och scenkonst och är verksamma i Malmö och Stockholm. För mer info: delakakan.se/Amfi

Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.