AMFI #3 BALSAM KARAM

Fatbursgatan 2, 118 54 Stockholm
26 apr 2020 16:00 - 19:00
Biljetter 100,00 SEK
Biljetter 100,00 SEK

AMFI: Det är ett jag som talar

Nyskrivna monologer + samtal

Hur ser den nya dramatiken ut idag? AMFI vill i serien Det är ett jag som talar utveckla och utmana svensk samtidsdramatik och ge utrymme för litterära röster att skriva för scen. AMFI har bjudit in tre författare som intresserar sig för litteraturen som intervention och som utmanar konventionella former i sitt skrivande: Lone AburasBalsam Karam och Felicia Mulinari. Genom att utforska nya formspråk på scen och bjuda in till samtal vill AMFI diskutera nya pjästexter utifrån deras litterära värde och dramatiska potential. På Biblom Hjelte presenteras Lone Aburas i samtal med Sarah Smith Ogunbona, Felicia Mulinari i samtal med Kristina Hagström Ståhl och Balsam Karam i samtal med Jennifer Hayashida. I satsningen ingår även dramatikerna Athena Farrokhzad, Dimen Abdulla och Christina Ouzounidis som presenteras till hösten.

I Förlustens rumtid vill Balsam Karam undersöka vad som är möjligt att säga om intersektion- erna mellan förlust, trauma och rasism i ett rum där det till synes är tryggt att säga vad som helst–terapirummet? Genom att upprätta en terapisession i realtid följer vi en mors oförställda resonemang kring förlustens roll i hennes liv där paralleller dras mellan nutid och dåtid, mellan vad som kunde ha varit och katastrofen som ägde rum, mellan rasistisk litteratur och oförmågan att få i sig mat om morgonen.

Arrangör: Dela Kakan i samarbete med Folkteatern i Göteborg, Malmö Konsthall, IAC Malmö och Studio Biblom Hjelte. Projektet möjliggörs genom stöd av Konstnärsnämnden, Författarfonden och Kulturrådet.    

Profile picture
AMFI

Amfi presenterar ny dramatik och produceras av Dela Kakan. Dela Kakan är en produktionsplattform som arbetar med dokumentära processer, ljudverk och scenkonst och är verksamma i Malmö och Stockholm. För mer info: delakakan.se/Amfi

Event inställt

AMFI #3 BALSAM KARAM

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.