Amanda Andréas Ateljé (Premiär)

Eventet är avslutat

Amanda Andréas Ateljé (Premiär)

Biljetter från 150,00 SEK

Plats

Datum

18 nov 2021 19:00 - 21:00

Beskrivning

PREMIÄR AV:
Amanda Andréas Ateljé

“Textrader jag kanske borde stryka,
melodier som inte glömts
och gäster som hittat något
jag fortfarande söker efter.
Ungefär så tänker jag det.
Kanhända en
vernissage i entrén också.
När ni kommer.
Hoppas ni kommer.”
// Amanda Andréas

AMANDA ANDRÉAS ATELJÉ är en konsertserie där låtskrivaren Amanda Andréas bjuder in till sin skrivarsalong i Gathenhielmska huset. Varje kväll gästas av en göteborgskonstnärer och först ut är poeten som ger rosor på kinderna - ingen mindre än Mathilda Adolfsson Näslund.

”Mathilda Adolfsson Näslund heter jag, är född i Mora, uppvuxen i Bohuslän och är nu, trots min önskan om att vara speciell, bosatt i Majorna.
Jag minns en dag när jag var sex år, hade öroninflammation och fick krossad penicillin i filmjölk. minns hur jag lekte med kylskåpsmagneter, färgglada bokstäver som föll till golvet om jag drog dem för fort över kylskåpsdörren. Hur de plötsligt bildade något som jag förstod, jag hade skrivit mitt namn. Sedan dess har jag skrivit så ofta jag kunnat. Noveller, scener och framför allt poesi.

Sedan augusti är jag skrivarstudent vid HDK-Valand och spenderar just nu dagarna med andra nördar som också älskar ord. Jag tar med mig några dikter att läsa högt, min scenskräck och kastar mig ut. Lova att vi möts där, mitt i fallet.” // Mathilda Adolfsson Näslund

***
AMANDA ANDRÉAS är hyllad för sina liveframträdanden som liknats vid en oas i nutidens rusningstrafik där hennes musik varvas med personligt mellansnack i en varm och vass blandning som delvis lockar till skratt, delvis till tårar. Som havet bär hon sin publik, ibland stilla, ibland stormigt, in i framtiden. Tillsammans med en av Göteborgs mest framstående gitarrister Erik Björksten bjuder hon på oförglömliga konserter fyllda med jazziga vardagsbetraktelser på svenska och medryckande popslingor.

Jazzsångpoet
- Lira

Jazzhopet Amanda Andréas
– PSL, SVT

Livsbejakande visor i jazzig skrud
- Mats Hallberg, Kulturbloggen

Jazzig visa med sången i centrum
– Göteborgs-Posten

***
Biljettplatserna är få
och salongen sagolik så först till kvarn.
Varmt välkomna!

.
#amandaandreasatelje
I samarbete med MTA Production 


foto: Jesper Johansson

Arrangör

Ett unikt kulturhus i Majorna, Göteborg

Lokal

Gathenhielmska Huset Gathenhielmska Huset, Stigbergstorget 7, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.