Ali Shaker & Feras Charestan

Valhallavägen 105, 115 51 Stockholm
25 okt 2021 19:00 - 20:00
Biljetter Gratis
Biljetter Gratis

Varmt välkommen till Folkmusikmåndag – en konsertserie med Folkmusikinstitutionens studenter och alumner.

Denna måndag möter vi Ali Shaker – alumn från KMH som studerat utomskandinavisk folkmusik/utomeuropeisk konstmusik och som kommer ge oss en konsert fylld av orientalisk, kurdisk och svensk folk musik. Med sig som gäst har Ali bjudit in quanonspelaren Feras Charestan – även han alumn från KMH.

Ali Shaker är en kurdisk Tembur / Sazmusiker Han föddes i staden Al-Hassakeh i den syriska delen av Kurdistan. Ali är välkänd bland de flesta aktiva musiker i Mellanöstern och Europa där han har deltagit i många konserter med orkester och festivaler. Känd för sitt skickliga spelsätt på saz och sin mångsidighet har han släppt två album och arbetar för närvarande med att arrangera och spela musik för världsstjärnor.

Feras Charestan är från staden Al-Hassakeh, i nordöstra Syrien, och studerade qānun vid High Institute of Music i Damaskus. Han har uppträtt som qānunsolist med symfoniorkestrar och har varit medlem i såväl populära band som samtida musikensembler som skapar ny musik med rötter i traditioner från Mellanöstern. Feras Charestan bor för närvarande i Stockholm, Sverige.Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.