Albert Häggblom show - Gäst Herman Lindqvist

10 nov 2017 19:00 - 21:00

Improvisationsteater Stockholm - Improvisationsstudion, Skånegatan 63, 116 37 Stockholm


En finsk finlandssvensk i Sverige

Vem är Finlandssvensk? Vilka är vi? Varför talar vi så konstigt? Hejar vi på Finland eller Sverige i ishockey? Kan det stämma att vi talat svenska sedan vi bar blöja i Finland? Varför? Vem? När?

Under Albert Häggblom Show den 10 November kommer vi att iscensätta Hermans Lindqvists liv direkt på scenen, för att reda ut alla Finlandssvenska och Sverigefinska sanningar och identiteten bakom Herman Lindqvist själv. Ett unikt tillfälle att få följa med hela Hermans egna historia uppspelat på scenen.

Herman föddes i Stockholm, växte upp i Helsingfors och har ägnat resten åt sitt liv till att försöka förklara vad Finland och finlandssvenskar är för rikssvenskar. Många känner igen honom från Hermans Historia i Tv, medan flera har läst någon av hans 61 böcker som han skrivit, många av dem om relationerna mellan Finland och Sverige. Han har varit utlandskorrespondent, utsänd medarbetare i 25 krig, och rest till 120 länder innan han blev författare på heltid.

Men hur har Finlandssvenskheten påverkat Herman själv, och hur har hans finska och svenska identitet styrt hans väg och val genom sitt eget liv. Och hur låter det när Herman talar finlandssvenska?

Under Albert Häggblom Show den 10 November kommer vi att reda ut alla Finlandssvenska och Sverigefinska sanningar och begrepp genom att iscensätta Hermans Lindqvists liv direkt på scenen. Detta blir en personlig och familjär kväll som du inte vill missa. Herman Lindqvist gästar Showen endast denna gång.

Skratta bort dina fördomar om Finlandssvenskarna och missa inte Albert Häggbloms Show. Ju fler fördomar du har, desto mer välkommen är just Du!

P.S.
Albert Häggblom är en svensktalande finländsk Finlandssvensk från Svenskfinland i Sverige, ifall det blivit oklart.

Ordinarie

Stängd


Kursare

Stängd


Barn upp till 18 år

Stängd


Finlandssvensk / Sverigefinsk

Stängd


Svensk / Finsk

Stängd