Aina – en sjöluffares äventyr

Eventet är avslutat

Aina – en sjöluffares äventyr

Biljetter från 40,00 SEK

Plats

Datum

18 maj 2022 18:00 - 19:00

Beskrivning

Musikteater om Aina Cederblom – för alla från 6 år.

Detta är den sanna berättelsen om Aina Cederblom. För 100 år sedan valde hon att lämna Göteborgs hamn i sin lilla motorbåt Rospiggen. Helt ensam begav sig den unga Aina ut på de stora haven. Hon var med om fantastiska äventyr och utförde stordåd ingen hade kunnat drömma om.

I musikföreställningen "Aina - en sjöluffares äventyr" får vår unga publik följa med in i en värld, full av spännande, farliga, osannolika och roliga situationer. Vi får åka med till Europa, till Colombo på Sri Lanka, till Indien och Tibet där hon hamnade i fängelse och lyckades fly. På väg till Grönland möttes hon av gigantiska isberg. Det var där, på ishavet, som motorn gick sönder… ​

Aina var annorlunda men framförallt var hon sig själv. En frimodig, viljestark person som var med om otroliga äventyr tack vare att hon inte lät sig stoppas, trots att hennes omgivning gång på gång försökte få henne att stanna hemma.

Ainas egna böcker och släktens berättelser om henne ligger till grund för manus och nyskapad originalmusik. På scenen, musiker Henrik Cederblom som minns sin gammelfaster Aina som barn. Tillsammans med Lotta Sjölin Cederblom, musiker och skådespelare, skapas ett svängigt, fascinerande och intimt möte med publiken.

Innan föreställningen finns det möjlighet att köpa pannkakor i vårt café!

Äventyr och pannkaka, kan det bli bättre?

 House of Possbilitas (fd Backa Folkets Hus)

Föreställningslängd: 50 min

Medverkande:
Musik och på scen – Lotta Sjölin Cederblom och Henrik Cederblom
Manus/Regi – Gunilla Johansson Gyllenspetz
Sångtexter – Lotta Sjölin Cederblom, Henrik Cederblom och Gunilla Johansson Gyllenspetz
Ljus – Tomas Heyman
Scenografi/Kostym – Jens Langert
Grafisk design – Martha Sanchez
Producent – Possibilitas

Med stöd av – Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, Kulturrådet, Folkuniversitetet

Mer om förställningen och de medverkande:https://www.possibilitas.se/aina-en-sjoluffares-aventyr

Lokal

House of Possibilitas (fd Backa Folkets Hus) House of Possibilitas (fd Backa Folkets Hus), Granåsgatan 2, 422 44 Hisings Backa

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.