skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Afro Cuban!

Eventet är avslutat

Afro Cuban!

Från Gratis

Plats

Datum

17 apr 2024 19:00 - 21:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

KMH Jazz Orchestra spelar afrokubansk musik med gästartisterna Lesmer Solenzar, Simon Monserrat och Michel Ortiz.

I vårens konsert, som är storbandets sista för läsåret, spelar bandet musik från Kuba, ett land vars musik djupt påverkat och präglat både jazz och populärmusik genom decennier.

Sverige blev under 60-talet och framåt ett andra hem för många amerikanska och latinamerikanska musiker, men även en av Kubas musikaliska ikoner, pianisten och kompositören Bebo Valdés, flyttade hit och bodde i Stockholm under många år och fram till sin död. Bebo Valdés räknas som en av de viktigaste stilbildarna inom kubansk musik och var en av de som utvecklade mambo.

KMH Jazz Orchestra kommer att framföra hans svit Suite Cubana, med gästspel av två av Sveriges mest framstående slagverkare, Simon Monserrat, congas och Michel Ortiz, bongos.

Den andra halvan av programmet består av modernare kubansk musik med salsa och timba och orkestern kommer att gästas av den fenomenale sångaren Lesmer Solenzar, vars karriär på Kuba började med bandet Klimax och senare med NG La Banda.

Dans och musik går alltid hand i hand inom den kubanska kulturen och för att visa det har orkestern dessutom bjudit in två av Sveriges finaste och mest välrenommerade kubanska dansare, Barbara Pérez och Eusebio Crespo.

Medverkande:

Lesmer Solenzar, sång
Miranda Pérez, Leonard Thinsz, sång
Matthieu Lebas, Erik Palmenäs, Markus Borell, Hannes Arason trumpeter
Isac Schillberg, Tyko Ruin, Eskil Larsson, Carl Lovar, Morgan Lindgren saxofoner
Olle Eklind, Alexander Bjurström. Melker Annas, Elias Ukkonen tromboner
Malte Boqvist piano
Johannes Persson gitarr
Albin Halvordsson bas
Ture Lewin trumset och timbales
Simon Monserrat congas
Michel Ortiz bongos
Gabriel Ferntoft guiro
Barbara Pérez dans
Eusebio Crespo, dans

Konserten görs möjlig med benäget stöd av Lennart Östbergs Musikfond.

Lokal

Kungasalen, Valhallavägen 105, 115 51 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer