Abramis Brama & Ström

Abramis Brama & Ström

Biljetter från 160,00 SEK

Plats

Datum

5 nov 2022 19:00 - 22:30

Beskrivning

Belsepub & Sticky Fingers presenterar en skön kväll med härligt 70-tals sväng!

På scen: Abramis Brama & Ström

ABRAMIS BRAMA:ABRAMIS BRAMA • biografi och tidslinje 1998-2020
Abramis Brama, efter det latinska namnet för fisken brax, bildades i de södra delarna av Stockholm och har sedan slutet av 90-talet spelat tung, extatisk, rifforienterad hård rock – men med svenska texter, vilket då var tämligen ovanligt. Kvartetten bestående av basisten/sångaren Dennis Berg, gitarristen Peo Andersson, trummisen Fredrik Jansson och originalsångaren Christian Andersen spelade först in en 12-låtars demo i april 1998, varifrån låten ”Mamma talar” direkt plockades upp av P3 Rock. Debutalbumet ”Dansa tokjävelns vals” följde 1999, men strax efter utgivningen tog Ulf Torkelsson (tidigare i Sunflower) över mikrofonen och har varit bandets frontfigur sedan dess.
Andra albumet ”När tystnaden lagt sig...” följde i början av 2001 och innehåller flera av bandets klassiska låtar plus en översättning av The Pretty Things ”Cold Stone”, omdöpt till ”Kall som sten”. Covers på låtar av Captain Beyond och pionjärerna November (vilka på sent 60-tal var det första hårdrockbandet som sjöng på svenska) släpptes på hyllningsskivor och vinylsinglar. Efter enträget tjat från dåvarande skivbolaget om att göra något på engelska skrevs nya texter till utvalda låtar från de två första albumen. Dessa återinspelades med producenten Per Wikström och gavs ut som albumet ”Nothing Changes” i november 2003. Jonas Kullhammar medverkade på tvärflöjt i en låt.
På ”Rubicon”, släppt i början av 2005, var språket återigen svenska.Skivan fick stor uppmärksamhet och pressades på vinyl i en begränsad upplaga som snabbt sålde slut. Robert Johansson från turnévännerna Backdraft anslöt som extra gitarrist. Snart lämnade Fredrik Jansson bandet för Witchcraft (han återfinns idag i Lugnet och Angel Witch). Fredrik Liefvendahl (tidigare i Grand Magus) ersatte Jansson och skivdebuterade 2007 på albumet ”Live!”. Nästa album, ”Smakar söndag” producerades tillsammans med Backdraft-sångaren Jonas Åhlén, släpptes 2009 och nominerades för P3 Guld.
Gitarristen Robert Johansson lämnade Abramis Brama under 2011, men i stället för att ersätta honom valde man att fortsätta som en kvartett där Peo Andersson skötte allt gitarrspel.Dennis Berg, grundare av bandet, slutade efter en europaturné hösten 2012, vilken kulminerade med en spelning i det legendariska tyska tv-programmet Rockpalast.
Bandet hade då redan börjat skriva och planera för ett nytt studioalbum varvid nya basisten Mats Rydström anslöt (också han från Backdraft, numera även i Avatarium och i Conny Blooms svenskspråkiga soloband). Inspelningarna för det sjätte studioalbumet “Enkel biljett” skedde i en egen nybyggd studio i samarbete med Mats Torkelsson, Ulfs bror som sedan länge åkt med som ljudtekniker på otaliga turneér.Titellåten ”Enkel biljett” släpptes på splitsingel tillsammans med norska vännerna Black Debbath i januari 2014 och albumet med samma namn följde i maj. Skivan hyllades av bandets fans, liksom av såväl svensk som internationell press, som en av bandets största stunder. Sedan dess har Abramis Brama turnerat i Sverige och spelat på festivaler som Sweden Rock Festival (för fjärde gången), Metallsvenskan, Getaway och Krökbacken. Och vid återkomsten till Tyskland, för Aquamaria-festivalen hösten 2017, stod det också klart att bra rock’n’roll i sig är ett universellt språk.Våren 2018 skrev bandet kontrakt med skivbolaget Black Lodge Records och Sound Pollution Distribution, som släppte studioalbumet ”Tusen år”, som landade på 2:a plats på topplistorna för vinyl, fysisk försäljning och hårdrock, och senare nominerades till Manifestpriset. Med start i november 2019, exakt 20 år efter släppet av debutalbumet ”Dansa tokjävelns vals”, kommer hela backkatalogen att börja släppas på vinyl – månatligen i tur och ordning – med tidigare osläppta bonusspår.
STRÖM:”Det mest smittande, inspirerande, spelglada svenska rockband jag sett på väldigt länge. Precis vad 2022 behöver.”
- Jan Gradvall
– ger en välbehövlig elektrisk stöt till rockvärlden
Den småländska rocksensationen STRÖM från Växjö har skapat stor uppståndelse med sin medryckande, moderna, stilrena och pricksäkra rock’n’roll med texter på svenska. Med en debutinspelning som sprakar av högspänning – mixad och mastrad av Johan Forsman Löwenström som tidigare bland annat jobbat med Håkan Hellström, Weeping Willows, The Soundtrack of our Lives med flera – har Zdravko Zizmond (sång), Calle Sjöqvist (gitarr), Johan Siljedahl (gitarr), Joel Carnstam (bas) och Tomas Salonen (trummor) siktet inställt på att bli Sveriges nya favoritband. Rocken är rå och kärleksfull med stora ambitioner att styra på sitt eget sätt, i sann småländsk anda.
Musikaliskt kan man naturligtvis dra AC/DC-kortet, men med bandnamnet STRÖM fattar vem som helst att den kärleksfulla referensen är helt avsiktlig. Därutöver är det lätt att namndroppa andra liknelser om man har lust: åttiotals-Kiss, tidiga The Darkness, Airbourne, Hardcore Superstar, Guns ’n’ Roses när de var bra, Bon Jovi när de var bra, Backyard Babies, Krokus, Sator, Dundertåget, ja, ni fattar. Någon sa att sången låter som en ung Roffe Wikström, en annan tyckte att det finns likheter med sjuttiotals-Magnus Uggla, Wilmer X, Noice och Hoola Bandoola Band. Strax utanför Sveriges gränser finns det fler inspirationskällor såsom exempelvis danska (D-A-D, Pretty Maids) och norska (Turbonegro runt ”Scandinavian leather”, med flera).
Men här kommer det bästa av allt - STRÖM låter inte som någon av dessa, snarare som allihop samtidigt. Och sjunger på klingande småländska. Det är där hemligheten och charmen ligger, det som gör att publiken faller som furor (förutom de närmast överrumplande bra livespelningarna förstås) och som gör att bandet spås en helt lysande framtid med mycket bred publik i alla åldrar.STRÖM bildades 2019 och ger ut sitt debutalbum den 23 september 2022 via det anrika svenska skivbolaget Sound Pollution. Bandet representeras av All Things Live för livebokningar och Sony Music Publishing på förlagssidan.Följ STRÖM på sociala medier: www.facebook.com/tidensjungerwww.instagram.com/tidensjunger www.patreon.com/tidensjunger
Ålder 18 år.

Lokal

Sticky fingers Sticky fingers, Kaserntorget 7, 411 18 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.