A.C.T.

30 apr 2016 19:00 - 1 maj 2016 01:00

Bryggarsalen Konferens, Event & Konsert, Norrtullsgatan 12N, 10235 Stockholm

DÖRRAR: 19.00 // PÅ SCEN: 20.30 // ÅLDER: 18år (13 med målsman)

Under arbetet med den senaste skivan uttryckte sig en av A.C.Ts ljudtekniker såhär:

”Grabbar, jag börjar få grepp om er musik nu. Först kommer ett intro, sen en vers, sen… Ja, sen kan vad fan som helst hända.”

Det är en ganska träffande beskrivning av det numera populära och välkända progressiva rockbandet från Sverige. Att lyssna på A.C.T är som att se en film eller som att läsa en riktigt spännande bok. Musiken är fylld av oväntade tvister och tvära kast, det är ett äventyr, en resa. Och enligt A.C.T själv får musiken aldrig bli förutsägbar, den ska utmana, inte bara lyssnaren utan även musikerna i bandet. Det enda som egentligen är förutsägbart är att musiken är oförutsägbar. ”Vi begränsar oss inte, vi har friheten att göra precis vad vi vill och den möjligheten utnyttjar vi. Vi gör musik vi själva skulle vilja höra.” Men även om A.C.T kastar sig ut hämningslöst är influenserna tydliga. Stoppa ner band som Queen, 10CC, Eletric Light Orchestra i en gryta och krydda med band som Saga, Styx, Rush, Dream Theater, Kansas. Servera sen tillsammans med Toto och Beatles så har du kanske något som skulle kunna likna en beskrivning av den inre kärnan av A.C.Ts musik. I ytterområdena rör sig allt annat, rytmer, melodier och arrangemang från hela världen som försöker leta sig in mot kärnan och skapa kaos. Hur motsägelsefullt det än låter så har A.C.T ändå alltid strävat efter att vara lättillgängliga, med tydliga och starka melodier som alla kan ta till sig. Så även om musiken är fylld av kontraster och tvära kast så är det alltid melodierna som håller samman musiken.

A.C.T bildades 1994, men det var först 2001 som A.C.T kom att få den sättning de har idag. Bandet består av Jerry Sahlin (Keyboards), Ola Anderssson (Guitars), Herman saming (Vocals), Peter Asp (Bass) och Thomas Lejon (Drums).

Bandet har hittills släppt fem skivor, Today’s Report (1999), Imaginary Friends (2001), Last Epic (2003), Silence (2006) och Circus Pandemonium (2014). A.C.T har också gjort flera stora turnéer runt om i Europa, dels på egen hand, men också som support till bland annat Fish och Saga.

Nu är A.C.T aktuella igen när de släpper sin efterlängtade LiveDVD/Dokumentär den 2e april 2016. Den kommer att släppas som en dubbelDVD och dubbelCD. Detta firar dom med att komma ut och göra ett flertal gig. Be there!!


Köp enbart ståplatsbiljett eller välj någon av nedan kategorier av biljetter för att få en helhetsupplevelse med show, mat och dryck!

Biljett + konsertmeny inkluderar en tvårätters meny. Antalet biljetter i denna kategori är begränsade och ger er möjlighet att sitta vid ett bord hela kvällen med bästa utsikt över scenen.

Biljett + konsertmeny + dryckespaket inkluderar samma som ovan samt ett en fördrink och två glas vin/öl till maten. Allt paketerat och klart!

Då vi är ett gammalt bryggeri har vi ett stort sortiment av goda öler med fokus på mikrobryggerier och vinerna som väljs ut är ekologiska och speciellt utvalda till kvällens meny. Ni väljer själva på plats om ni föredrar öl eller vin.


Facebook event

Biljett Ej tillgänglig
Biljett+Konsertmeny Ej tillgänglig
Biljett+Konsertmeny+Dryckespaket Ej tillgänglig