skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

9 september: Producentbesök Joh. Jos. Prüm från Moseldalen

Eventet är avslutat

9 september: Producentbesök Joh. Jos. Prüm från Moseldalen

Från 455,82 SEK

Plats

Datum

9 sep 2020 19:00 - 20:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Välkommen till en sittande provning med en av Moseldalens mest kända och eftertraktade namn!

Det är inte många egendomar som kan skryta om att ha producerat viner av absolut toppkvalitet i över ett sekel, men det kan verkligen Joh. Jos. Prüm. Förfäder till familjen Prüm har verkat i Mosel sedan 1700-talet, men den nuvarande egendomen grundades av Johan Josef Prüm år 1911. Idag är det den mycket skickliga Katharina Prüm som står vid rodret. Joh. Jos. Prüm producerar några av världens mest långlivade viner med enorm potential. Man förfogar över ca 13 ha vingårdar i Mosel med delar i flera berömda vingårdslägen, bland annat Wehlener Sonnenuhr 6 Ha, Zeltinger Sonnenuhr 3 Ha samt Graacher Himmelreich 3,5 Ha. De  är arketypen för Moselviner med högt restsocker, knivskarp syra samt viner som kräver lång tid i källaren. Hemligheten bakom Prüms viner stavas låga skördeuttag, riktigt bra lägen, gamla stockar och sen skörd med mycket noggrann selektering av druvorna. Familjen förfogar över en stor del oympade stockar som klarat sig undan phylloxeran tack vare att lusen inte kunde överleva här - vinerna är mycket långlivade och man lanserar ofta sina viner några år senare än sina Moselkollegor. De håller vinmakningen så naturlig som det bara går med så liten inverkan som möjligt och låter naturen ha sin gång. Prüms viner behöver ofta ganska lång tid i flaska för att visa sig från sin bästa sida och de kan leva mycket länge.

Onsdagen den 9 september kommer Mihailo Martinovic från Joh. Jos Prüm till Stockholm för att tillsammans med oss prova sju viner från familjens källare. Provningen äger rum på Magnusson Fine Wine under ledning av Mihailo som berättar om vinerna och vingårdarna. Efter provningen avnjuter vi en passande osttallrik till.

Vinerna som provas är

 • 2018 Wehlener Sonnenuhr Riesling Kabinett
 • 2018 Graacher Himmelreich Riesling Kabinett (lanseras på Systembolaget den 15/9)
 • 2018 Graacher Himmelreich Riesling Spätlese
 • 2016 Graacher Himmelreich Rielsing Spätlese
 • 2016 Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese
 • 2012 Graacher Himmelreich Riesling Spätlese (lanseras på Systembolaget den 15/9)
 • 2011 Graacher Himmelreich Riesling Auslese (lanseras på Systembolaget den 15/9)

När: 9 september klockan 19:00-20:30
Var: Magnusson Fine Wine, Grevgatan 26, Stockholm
Pris: 495 kronor (i priset ingår vinerna till provningen samt en osttallrik)

Passa på att ta chansen att prova riesling av absolut högsta klass!

Vid frågor: Kontakta hello@tryffelsvinet.se

Arrangör

Tryffelsvinets Vinklubb startades 2003 och består idag av nyfikna vinsniffare runt om i landet. Alla är välkomna oavsett kunskapsnivå, vi enas kring nyfikenhet och stor passion.

Lokal

Magnusson Fine Wine Magnusson Fine Wine, Grevgatan 26, 114 53 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer