30 Mars: Vinmakarbesök Champagne Thiénot

30 Mars: Vinmakarbesök Champagne Thiénot

Biljetter från 495,00 SEK

Plats

Flera tidpunkter

30 mars 2023

Beskrivning

Det kräver riktig vilja av stål att våga öppna ett champagnehus, men det var precis det Alain Thiénot gav sig i kast med år 1976 när han köpte sina första vingårdar i grand cru-byarna Ay och Mesnil-Sur-Oger. När Alains Thiénot startade sitt champagnehus så hade de flesta av hans konkurrenter redan varit verksamma i upp mot 300 år, och det är lätt att tro att hans ambition var ett galet projekt dömt att misslyckas. Alain visste dock vad han gjorde – inte nog med att han vuxit upp med en pappa som varit ansvarig på ett champagnehus; Alain hade i nästan 20 års tid jobbat som vinmäklare. Under dessa år hade han skaffat sig ovärderlig kunskap om regionens olika vingårdar och år 1985 grundades slutligen champagnehuset som kom att bära Alains namn och 1988 lanserades den första champagnen - resen är, som man brukar säga, historia. Alain sköter idag vingårdarna tillsammans med sina barn, Stanislas och Garance, och denna afton kommer Stanislas Thiénot till oss för att guida oss i familjens spännande champagner.

Provningens viner:

NV Brut 
NV Blanc de Blancs Brut
2012 Vintage Brut
2008 Cuvée Stanislas Blanc de Blancs Extra Brut
2008 Cuvée Alain Thiénot Brut
2010 Vigne aux Gamins Blanc de Blancs Grand Cru Exra Brut
1999 Cuvée Alain Thiénot Brut (Vinothèque) Första sittningen: Klockan 17:30-18:45
Första sittningen: Klockan 19:30-20:45
Var: Tryffelsvinets Klubblokal på Blasieholmsgatan 4A (Entréplan).

Vid avbokning senast 23 mars återbetalas biljettpriset (minus Billettos serviceavgift).

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Tryffelsvinets team

Arrangör

Tryffelsvinets Vinklubb startades 2003 och består idag av nyfikna vinsniffare runt om i landet. Alla är välkomna oavsett kunskapsnivå, vi enas kring nyfikenhet och stor passion.

Lokal

Tryffelsvinets Klubblokal Tryffelsvinets Klubblokal, Blasieholmsgatan 4A, (bottenplan), 11148 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.