27.11 Flamenco En Marcha 15-årsjubileum

27 nov 2015 19:00 - 28 nov 2015 01:00

Oceanen, Stigbergstorget 8, 41463 Göteborg

OBS: Förköp endast till 18.30 på konsertdagen. Ev. resterande biljetter säljs i entrén.

Flamenco En Marcha firar femton år och tusen gig med stor show och fest på Oceanen!

Förbered er på en MAGISK kväll! Förutom föreställning i två akter bjuder kvällen på en del överraskningar på scen. Köket lyfter fram tapasdisken och preparerar sydspanska specialiteter. Showen är i två akter med hemligt mellanspel. Efter showen fortsätter festen med jam­session, barhäng och hårt slitage på dansgolvet.

Flamenco En Marchas heta och hungriga flamenco har med åren blivit en alltmer knivskarp, hårresande och hjärtslitande scenupplevelse för alla sinnen. I år manifesteras detta i en gränslöst explosiv, expressiv och experimentell föreställning, som alltid baserad på dundrande vackert urtidsflamencosound: dans, gitarr, sång, handklapp, slagverk. Men samtidigt helt befriad från gränser vad gäller tid, rum och genres och tätt sammanvävt med allt från medeltida arabiskt, romska och svenska visor till tung psykedelisk rock i oigenkännlighet.

För den som sett Flamenco En Marcha tidigare behövs inga närmare förklaringar än att det som väntar är 100% explosiv närvaro från första stund och därifrån vet ingen vad som kan hända.

Antalet sittplatser är begränsat. För bordsplats (främst avsett för matgäster) rekommenderar vi att komma tidigt. Lokalen öppnas 19.00, en timme innan showtime.

Plats: Oceanen, Stigbergstorget
Datum: 27 november
Tid: 19.00 – 01-00 (Show: 20.00 – 22.00)
Åldersgräns: 18 år

Det blir Andalusiskt tema i köket och förutom det vanliga barsortimentet kommer vi ha Vino Fino de Jerez. (Vilket kort kan beskrivas som Flamenco i flytande form)

Flamenco En Marcha
Konstellationen startades år 2000 för att skapa en så genuin utlevelse och upplevelse av flamenco som möjligt. Resultatet blev något eget som platsar lika bra på en rockfestival som finsalongerna. Bland andra lovord nämndes ”punkflamenco”, ”som ett slag på käften”, ”ett makalöst driv”, ”som sprunget rakt ur hjärtat”. Flamenco En Marcha tilldelades år 2012 Adlerbertska Konststipendium med motiveringen: ”Flamenco en marcha är en dans och musikgrupp med stark scenisk utlevelse, renodlat och rivigt sound och ett lika genuint som egensinnigt uttryck. Det är en av Sveriges mest anlitade flamencogrupper och har gjort en enastående insats för att med temperament och bländande skicklighet förmedla och lära ut denna spanska konstart.” Härom året skapade de sin egen genre ”Gothenburg Hardcore Flamenco” och har äntligen hittat hem.

På scen:
Eva Milich (dans)
Sybille Bronder (dans)
Jesper Giraldo Åkerberg (sång, gitarr, palmas)
Magnus Stedman (gitarr)
Raul Doello Garcia (slagverk, dans)
Jens Rönn (gitarr)
Dyar Jalal (slagverk)
+ gäster

Biljett

Ej tillgänglig