21.4 Flocken + Jonathan Hilli & Larisa Ljungkrona

21 apr 2016 20:00 - 22 apr 2016 01:00

Oceanen, Stigbergstorget 8, 41463 Göteborg

Kraftfull hybridfolk med rötter i svensk och östeuropeisk folkmusik

Plats: Oceanen, Stigbergstorget
Datum: 21 april
Tid: 20.00 – 01.00
Åldersgräns: 20 år

FLOCKEN bjuder på ett öppet samspel med nerv, spontanitet och stark nukänsla där alla tar och ger stor plats, och gärna lockar publiken till dans. Bandet har funnits sedan 2011 och nu släpper de debutalbumet Altona, somär resultatet av fyra års intensivt turnerande och musikaliskt utforskande mellan fyra karaktärsstarka musiker; Två med fötterna i folkmusiken och två i jazzen.

Musiken rymmer möten mellan musiker, genrer, fri improvisation, strikta arrangemang, tradition och nyskapande. Inspirationen hämtas från klezmer samt svensk och balkansk folkmusik och mixas med influenser av tango, bulgarisk folkmusik och jazz. Välkommen till firandet av detta kraftfulla och dynamiska debutalbum Altona med göteborgskvartetten FLOCKEN!

Altona släpps på skivbolaget Kakafon Records, som tidigare står bakom albumsläpp från flera etablerade folk- och världsmusikgrupper så som Kaja, Navarra, Den Fule och Goodland Trio.

Ida Gillner – sopransaxofon
Fredrik Brändström – dragspel
Donovan von Martens – kontrabas
Anna Lund - trummor

www.flocken.in
www.facebook.com/flockenmusic

"Sträck ut din hand, bjud in och bjud upp till dans. Låt oss mötas och bli en stark, orädd och positiv kraft tillsammans!"

Jonathan Hilli & Larisa Ljungkrona

Strof för strof manar Jonathan fram drömmar, rädslor, berättelser. En målare i ord, desperationens och skogarnas man, iklädd glömda visor. Ackompanjeras av Larisa Ljungkrona som blivit lärd i hemliga kunskaper av finska dragspelsmagiker.

Hösten 2016 kommer Kakafon Records att ge ut Jonathan Hillis debut skiva: Jordsånger.

Biljett Ej tillgänglig