skip to main content
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

18 september: Vinmakarbesök Mastroberardino och Ca' del Bosco

Eventet är avslutat

18 september: Vinmakarbesök Mastroberardino och Ca' del Bosco

Från 495,00 SEK

Plats

Datum

18 sep 2023 17:30 - 19:00

Beskrivning


Välkommen på en riktigt häftig provning där du får träffa två vinmakare till priset av en - nämligen två av Italiens mest namnkunniga producenter; Ca' del Bosco och Mastroberardino. Denna afton kommer både Maurizio Zanella och Piero Mastroberardino till Vinklubben för en gemensam provning där vi djupdyker i Ca' del Boscos mousserande toppviner och Mastroberardinos ikonviner från Taurasi. Läs mer och boka dina biljetter här!

1964 köpte Annamaria Clementi Zanella ett litet hus på en sluttning i Erbusco kallad ”Ca-del Bosc” och började planterade sina första vingårdar. Ambitionen var redan från start att producera viner av hög kvalitet, i ett område som inte tidigare varit känt för högkvalitativa viner. Med facit i hand  kan vi enkelt konstatera att hon lyckades. Idag drivs vineriet av hennes son, Maurizio Zanella, som vi till stor del kan tacka för att appellationen Franciacorta DOCG finns idag. Tack vare Maurizios hårda arbete har Franciacorta idag blivit känt för sin höga kvalitet och att de har en av de striktaste lagstiftningarna i vinvärlden.

Mastroberardino är troligen ett av Italiens äldsta vinhus och ligger i Kampanien. Den ursprungliga källaren uppfördes av Piero Mastro di Berardino i början av 1700-talet i Irpinia och har varit i familjen Mastroberardinos ägo sedan dess. Idag drivs företaget av ättlingen och namnen Piero Mastroberardino som mycket imponerande tillhör den 10:e generationen. Under Pieros varsamma ledning har han säkerställt att Mastroberardino är och förblir en tung spelare i södra Italien med ett ofläckat rykte om sig att hålla mycket hög kvalitet och ett stort engagemang för att bevara de gamla antika druvsorterna som är så specifika för området.

Denna unika afton besöks vi av såväl Maurizio som Piero som sida vid sida kommer att djupdyka i sina respektive regioner via ett urval av deras bästa viner.

Provningens viner:

Viner från Ca' del Bosco
NV Cuvee Prestige Edizione 46
NV Cuvée Prestige Edizione 36 R.S
2018 Vintage Collection Dosage Zéro
2014 Annamaria Clementi Riserva

Viner från Mastroberardino
2019 Taurasi
2018 Radici Taurasi
2016 Radici Taurasi Riserva
1998 Radici Taurasi Riserva

Pris: 495 kronor per biljett 
När: Måndagen den 18 september klockan 17:30-19:00
Var: Tryffelsvinets Klubblokal på Blasieholmsgatan 4A (Entréplan), Stockholm.

Vid avbokning senast den 11 september återbetalas biljettpriset (minus Billettos serviceavgift).

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Mastroberardino, Ca' del Bosco och Tryffelsvinets team!

Arrangör

Tryffelsvinets Vinklubb startades 2003 och består idag av nyfikna vinsniffare runt om i landet. Alla är välkomna oavsett kunskapsnivå, vi enas kring nyfikenhet och stor passion.

Lokal

Tryffelsvinet Klubblokal, Blasieholmsgatan 4A, 111 48 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer