18.12 HAVTORN RECORDS FESTIVAL

18 dec 2015 19:00 - 19 dec 2015 21:00

Oceanen, Stigbergstorget 8, 41463 Göteborg

OBS: Förköp endast till 18.30 på konsertdagen. Ev. resterande biljetter säljs i entrén.

Vintern nalkas och som traditionen bjuder vankas det festival! Det här är den tredje upplagan av Havtorn Records Festival

Plats: Oceanen, Stigbergstorget
Datum: 18 december
Tid: 19.00 – 01.00. Första band på scen cirka 21.00
Åldersgräns: 18 år

På scen:

Malin Wättring 4
Soundet är ibland skört, ibland kraftigt, ibland utmanande, ibland vackert och bandet tolkar alltid det brinnande nuet. Kvartetten har spelat tillsammans sedan 2012 under ledning av den göteborgsbaserade saxofonisten och kompositören Malin Wättring. Dubbel-LPn Glöd släpptes i våras och Malin var nominerad till årets nykomling på 2015 års P2s Jazzkattengala.

Malin Wättring – tenor- & sopransax · Anna Lund – trummor · Donovan von Martens – kontrabas · Naoko Sakata – piano

Oscar Johansson & John Venkiah
Två av Sydsveriges mest snillrika pianister förenas i ett exklusivt möte. På var sitt håll är de delaktiga i en mängd olika sammanhang, allt från jazz till pop och soul ligger dem varmt om hjärtat. Tanken om ett gemensamt projekt har länge legat och grott, men det var först under sommaren 2015 som de kom att spela tillsammans bakom Magnus Tingsek. Samspelet och kemin infann sig omedelbart. The rest is history.

Oscar Johansson – piano/klaviatur · John Venkiah – piano/klaviatur

Anna Karenina
”Hjärnspöken är de fantasifoster hjärnan skapar för att fylla i inbillade luckor av information. Det kan vara syner, ljud, fysiska sensationer eller en obehaglig känsla av en närvaro.” Anna Karenina blir ständigt vilseledd av sina hjärnspöken. Hon låter dem ta henne till gränslandet mellan sinnets sagovärld och det verkliga livet. När verkligheten slår hål på hennes illusioner infinner sig en känsla av både lättnad och sorg. Och det är där sångerna skapas. Anna Karenina är Anna-Karin Westerlunds kreativa alter ego och Brain Ghosts and Goosebumps är hennes debutalbum som släpptes på Havtorn Records i höstas.

Anna-Karin Westerlund – piano & sång · Niklas Wennström – bas · Jesper Lundquist –gitarr · Raeel Raissi – trummor · Maria Andersson – kör & piano · Lisa Björänge – kör & synth

——————————————————————————————————

Havtorn Records Festival arrangeras med stöd från Göteborgs Stad Kultur, Kulturrådet, Svensk Jazz och Kulturens.

Biljett

Stängd