Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

12:e och 13:e september: Prova viner från Simonsig Estate

Eventet är avslutat

12:e och 13:e september: Prova viner från Simonsig Estate

Biljetter från 395,00 SEK

Plats

Flera tidpunkter

12 september 2022 - 13 september 2022

Beskrivning

I september har vi det stora nöjet att välkomna Johan Malan - ägare och vinmakare på den legendariska sydafrikanska producenten Simonsig Estate - som år 2020 utsågs till Winemaker of the Year av Diners International.

Simonsig Estate grundades av Johans pappa, Frans Malan, på 1950-talet i Stellenbosch och har sedan dess vart i den sydafrikanska förfronten av innovation inom vinmakning och vinnäring. Bland annat var man först i landet att tillverka mousserande vin på enligt den traditionella metoden vilket idag är en så pass etablerad vinstil att den har fått sitt egna namn och skyddat ursprung: Méthode Cap Classique. Utöver mousserande viner producerar man allt från lagringsdugliga Bordeaux-blends i form av toppvinet Tiara till lättdruckna och inbjudande vita viner. Det senaste tillskottet i portföljen är Johan Malans specialprojekt: den så kallade The Grapesmith-serien som produceras med spjutspetsprecision i ytterst limiterad upplaga.

Under två sensommarkvällar på Blasieholmen kommer Johan Malan i egen hög person att leda vinklubben i en djuplodad provning av Simonsigs portfölj. Vi kommer under kvällen bekanta oss med allt från deras uppfriskande och prisvärda mousserande viner, till lagringsdugliga och mogna Bordeaux-blandningar och sist men inte minst den extremt småskaliga Grapesmith-serien.

Mousserande

2020 Kaapse Vonkel Brut, Simonsig Estate, Stellenbosch

2017 Cuvée Royale Blanc de Blancs, Simonsig Estate, Stellenbosch

Vita viner

2021 Chenin Blanc, Simonsig Estate, Stellenbosch

2020 Chardonnay, Simonsig Estate, Stellenbosch 

2019 The Grapesmith Die Kluisenaar, Simonsig Estate, Stellenbosch

2020 The Grapesmith Mediterraneo, Simonsig Estate, Stellenbosch

2020 Chenin avec Chêne, Simonsig Estate, Stellenbosch 

Röda viner

2018 Tiara Simonsig Estate, Stellenbosch

2004 Tiara Simonsig Estate, Stellenbosch


Datum: 12:e och 13:e september (OBS: samma viner provas vid båda tillfällena)

Tid: 17:30-19:00

Pris: 395 kronor

Var: Tryffelsvinets Klubblokal, Blasieholmsgatan 4A (Bottenplan), Stockholm


Arrangör

Tryffelsvinets Vinklubb startades 2003 och består idag av nyfikna vinsniffare runt om i landet. Alla är välkomna oavsett kunskapsnivå, vi enas kring nyfikenhet och stor passion.

Lokal

Tryffelsvinet AB Tryffelsvinet AB, Blasieholmsgatan 4A, 111 48 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.