skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

11 oktober: Glasprovning Riedel med Jane Sandström och Tryffelsvinet

Få biljetter kvar
Eventet är avslutat

11 oktober: Glasprovning Riedel med Jane Sandström och Tryffelsvinet

Från 595,00 SEK

Plats

Datum

11 okt 2023 18:00 - 19:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Ett välkänt fenomen i vinälskarkretsar är att du aldrig glömmer din första glasprovning - skillnaden på smak och doft för samma vin i olika sorters vinglas är nämligen så stor att det är häpnadsväckande.

Denna afton är vi mycket glada att välkomna glasexperten Jane Sandström till Vinklubben för att bjuda på denna stora upplevelse. Jane har med sig fyra olika kupor från sommelierernas favoritmärke Riedel där de olika glasen är designade för att framhäva de olika vinernas egenskaper på bästa sätt. Självklart vill vi på Tryffelsvinet passa på att förhöja upplevelsen ytterligare - därför öppnar vi fyra riktigt exklusiva viner att ackompanjera glasen.

Provningens viner och glas

2021 Riesling Kirschgarten Großes Gewächs, Philipp Kuhn, à 399 kronor - rieslingkupa
2020 Pouilly-Fuissé Premier Cru, Domaine Cordier, à 499 kronor - chardonnaykupa
2019 Gevrey-Chambertin Ostrea, Domaine Trapet, à 949 kronor - pinot noirkupa
2015 Château Fleur Pourret, Château Fleur Pourret, à 450 kronor - cabernet sauvignonkupa

Pris: 595 kronor
När: Onsdagen den 11 oktober
Första provningen: 18:00-19:00
Var: Tryffelsvinets Klubblokal på Blasieholmsgatan 4A

Avbokningspolicy: Vid avbokning senast 4 oktober återbetalas biljettpriset (minus Billettos serviceavgift).

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Jane Sandström och Tryffelsvinets team!

Om Riedel
Familjen Riedel bär på över 260 års erfarenhet av glastillverkning. Idag drivs företaget av Maximilian Riedel, som är elfte generationen glashandlare. Riedels huvudkontor ligger i Kufstein i Österrike och här tillverkas även Riedels munblåsta karaffer och glasserier. Hantverket kräver både stor yrkesskicklighet och stora lungor. När glasmassan kommer ut ur den 1200 grader varma ugnen har den en konsistens som liknar flytande honung. Av glasmassan tillverkar Riedels glasblåsare ungefär tolv stora karaffer på en dag. Därefter går de över till mindre karaffer och glas, för att lungorna ska orka. Riedel har ytterligare två glasfabriker. Deras mest moderna anläggning ligger i Weiden i Tyskland. Här produceras bland annat de maskintillverkade serierna Riedel Vinum och Riedel Veritas. Omkring 50 000 glas lämnar fabriken dagligen, vilket kan jämföras med fabriken i Kufstein som har en daglig produktion på 1 000 glas och betydligt fler anställda. I alla fabriker sker slutkontrollen för hand av kunniga hantverkare.

Arrangör

Tryffelsvinets Vinklubb startades 2003 och består idag av nyfikna vinsniffare runt om i landet. Alla är välkomna oavsett kunskapsnivå, vi enas kring nyfikenhet och stor passion.

Lokal

Tryffelsvinet AB, Blasieholmsgatan 4A, 111 48 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer