Eventet är avslutat

1 september: Vinmakarbesök Raül Bobet

495,00 SEK

Plats

Datum

1 sep 2021 18:00 - 20:00

Beskrivning

ÄNTLIGEN kan vi välkomna årets första vinmakare till Sverige - och vi börjar stort! Raül Bobet gjorde sig ett namn på 80- och 90-talet som den som tog Bodegas Torres till kultstatus. År 2008 tröttnade Raül till slut på det storskaliga och började se sig om efter ett eget landområde där han kunde göra vin med mindre klimat- och miljöpåverkan och slutligen fann han vad han sökte på inte mindre än två ställen:

Ferrer-Bobet, 
som Raül driver tillsammans med Ferrer-Salat, håller till i Porrera som är det svalaste läget i Priorat. Området påverkas av nordöstliga vindar med medelhavet som modererande effekt på kylan. Här finns några av regionens brantaste vingårdar planterade med över 100 år gamla rankor. Vinerna är kraftfulla men samtidigt ypperligt eleganta - här finner man både historia och respekt för framtiden i samma glas. 

Castell d'Encus är beläget i Katalanska regionen Costers del Segre. Regionen må vara liten och relativt okänd, men här har man gjort vin sedan 1100-talet. Allting ligger på hög höjd (hisnande 850-1250 meter över havet) med Pyrenéerna som makalös fond. Än finns spår av 1100-talets vinmakning kvar på Castell d’Encus – munkarna karvade ut nio jäskar i berget (med kapacitet för 2-8 ton druvor) för att kunna jäsa sina viner i ett kretslopp styrt av tyngdlagen och dessa använder Raül och hans team än idag. Vinerna är finstämt energiska och personliga med ett uttryck man inte finner någon annanstans i Spanien.

Denna afton får vi besök av Raül i egen hög person och tillsammans provar viner från båda hans egendomar:

Ferrer Bobet 
Priorat 2018
Vinyes Velles 2018
Vinyes Velles 2010
Selecció Especial Vinyes Velles 2017
Selecció Especial Vinyes Velles 2012

Castell d'Encus
Ekam Riesling Albariño 2019
Thaleia Brisat Sauvignon Blanc Semillon 2018
Thalarn Syrah 2017
Acusp Pinot Noir 2018

Provningen äger rum i Tryffelsvinets Klubblokal på bottenplan på Blasieholmsgatan 4A. Vid avbokning senast fredagen den 27 augusti återbetalas biljettpriset (minus Billettos serviceavgift).

Arrangör

Tryffelsvinets Vinklubb startades 2003 och består idag av nyfikna vinsniffare runt om i landet. Alla är välkomna oavsett kunskapsnivå, vi enas kring nyfikenhet och stor passion.

Lokal

Tryffelsvinets Klubblokal Tryffelsvinets Klubblokal, Blasieholmsgatan 4A, (bottenplan), 11148 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.