-

11 feb 2019 17:30 - 19:45

Capitol Bio, Sankt Eriksgatan 82, 113 62 Stockholm

Min Murakami – Älskad men inte okontroversiell 

Ett samtal om författaren men också människan Murakami, en av vår tids främsta författare.

Varför har Murakami de mest hängivna läsarna? 
Vad är det med Murakamis romaner som har gjort att han har blivit en kultförfattare som älskas av yngre och äldre, män och kvinnor, litteratursnobbar och strandläsare?

Älskad men inte okontroversiell - det gäller både i Japan och i Sverige. Ändå är de flesta överens om att hans egensinniga blandning av magisk realism, science fiction, höglitteratur och spänning gör honom helt unik. Men hur går det till när han skriver? Vilka är hans förebilder? Hur viktig är musiken? Är det sant att han har varit i Sverige flera gånger inkognito? Har han en katt?

Du får träffa Sandra Beijer, influencer och författare som har läst allt av Murakami, Claire Wikholm, skådespelerska som under lång tid har varit besatt av författarskapet och Yukiko Duke, Sveriges främsta Murakami-kännare, personlig vän och översättare. Samtalet leds av Håkan Bravinger, som har varit Murakamis svenske förläggare i över 10 år.

Har du frågor om Murakami och hans författarskap? Mejla dessa till katarina.lindell@norstedts.se Förhoppningsvis kan de medverkande svara!

Vi öppnar portarna till fantastiska Bio Capitol kl 17.30. Mingla, lyssna på Murakamis favoritlåtar och ta ett glas vin i baren. Klockan 18.00 drar vi igång samtalet som pågår i ca en timme. 

Betald biljett Ej tillgänglig