Hur man säljer biljetter till ett event online

Sälj biljetter till mitt event

Sälj biljetter till event

Så du planerar ett event? Det är ju toppen! Då kanske du vill sälja biljetter online också? Ännu bättre! Den stora frågan är ju då: hur tänker du sälja eventbiljetterna på nätet?


Med Billetto går det snabbt och enkelt att sälja eventbiljetter. På bara några minuter kan du vara igång. Och det bästa är att det inte kostar ett enda öre.


Redo? Vi visar gärna hur du kan sälja biljetter till ditt event online. Det är lätt som en plätt.

1. Lägg grunden

How to sell tickets for an event online. Event basics.


Först och främst måste vi ha koll på det grundläggande. Vad heter eventet? Var och när ska det hållas? Beskriv gärna, men håll dig till det viktigaste.

2. Välj vilka slags biljetter du vill sälja

How to sell tickets for an event online. Event ticket types.


Nu är det dags att bestämma vilka typer av biljetter du vill sälja. Här är en snabb genomgång:

  • Biljett : Detta är din helt vanliga biljett. Lite som vaniljglass, fast en biljett. Dina gäster får biljetten som PDF, eller i Billetto-appen. Gästerna hamnar också i din gästlista.
  • Donation : Ger möjlighet för dina gäster att donera valfri summa.
  • Anmälan gästlista : Låt dina gäster registrera sig till ditt eventet, eller låt dem skriva upp sig på väntlista. De får ingen biljett, men du får deras kontaktuppgifter.
  • Gratisbiljett : Dina gäster betalar ingenting (inte du heller), men de får biljetten som PDF och i appen.
  • Värdekupong : Sälj värdekuponger, exempelvis till mat eller dryck, som gästerna kan använda på eventet.
  • Merchandise : Låt gästerna betala för merchandise på förhand, som de sedan hämtar upp på eventet. T-shirts, böcker, ansiktsfärg i neon... Vad som än hör till ditt event.
  • Box office-upphämtning : Vill du själv skriva ut och distribuera biljetterna? Inga problem. Låt dina gäster betala online, för att sedan hämta upp de utskrivna biljetterna i ditt Box Office.

Du väljer hur många biljetter du vill sälja, och till vilket pris. Och ja, du kan sälja hur många olika slags biljetter du vill, till ett och samma event.

3. Välj en schysst bild

How to sell tickets for an event online. Event image


En bild säger mer än tusen ord. Du har hört det förr - för att det är sant. Välj en relevant, iögonfallande bild som illustrerar ditt event. Om du känner en grafiker så kan du kanske få hen att skapa en unik design till ditt event.


Även om du inte har kontaktlistan full av grafiker, kan du ändå ordna en grym eventbild. Kolla in vår guide över 9 sidor där du kan ladda ner högupplösta, proffessionella bilder.


Det var faktiskt allt! Tro det eller ej, men du är hundra procent redo att börja sälja biljetter till ditt event.

Vill du ge det en chans?

Kom igång med din biljettförsäljning online. Det tar bara några få minuter.


Börja sälj biljetter