Spring til hovedindhold
Event afsluttet - Gik du glip af denne event? Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Stockholm Rum Fest 2024

Afholdt event

Stockholm Rum Fest 2024

Fra SEK 100,00

Sted

Dato

11 maj 2024 kl. 13:00 - 21:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

For English, please scroll down.

*Första pass är slutsåld*

Sveriges första och Nordens största romfestival är tillbaka den 11 maj 2024, på Världens Cocktaildag. Stockholm Rum Fest är en hyllning till rom och andra sockerrörsdestillat från Karibien, Latinamerika och resten av världen!
Förvänta dig en enorm hall fylld med över 50 olika rommärken och över 150 olika sorter att prova, tillsammans med groggar och cocktails i en härlig och tropisk atmosfär med äkta karibisk mat, cocktails, musik och underhållning. Självklart kommer det finnas alkoholfria alternativ tillgängliga.

Det kommer att finnas två sessioner. Den första mellan 13.00 - 17.00 och den andra mellan 17.30 - 21.30. För dem som inte kan få nog av allt roligt, finns *heldagsbiljetter tillgängliga. Kolla in alla aktiviteter under pausen mellan 17.00 - 17.30.

På plats kan du delta i mästarklasser med världsberömda ambassadörer och professionella, som ger gästerna en unik inblick i romens värld.

Våra utställare kommer att placeras inne i huvudlokalen. En stor innergård är tillgänglig därifrån med en stor damm, två små parker med gröna gräsmattor och picknickbänkar.
Mer information finns längre ner och biljetter kan köpas på den här sidan.

Den utsökta maten serveras av Cane Rum Society med kocken Hasan, född i Trinidad, som flyger in för Rum Fest.

*Det kommer att finnas en salsamästarklass under rasten (17.00 - 17.30) på innergården där du kan lära dig dansa till salsans beats gratis! Detta ingår i dina heldags festivalbiljetter och ingen bokning behövs, ta bara med dansskorna.
Det finns en mängd olika salsaband som dansar och underhåller under både den första och andra sessionen i huvudbyggnaden.

Det komma att finns även musik och vibbar från Uncle Eric under både första och andra passet.

Dj Uncle Eric. Från Trinidad & Tobago/Saltsjö-Boo…

Uncle Eric driver klubbar, arrangerar konserter och events. Som Dj har han gjort allt från stora utlandsspelningar och program på Sveriges radio till spelningar på klubbar och fester. I partytältet på Rum Fest Festival utlovas en karibisk mix med hits från de karibiska öarna som garanterat doftar både arrak, ek, russin och vanilj.

Observera! Festivalen är kontantfri! Garderoben ingår inte i biljettpriset, den kostar 20 kr och betalas på platsen. Sista inträde kl. 19.30. 20-årsgräns. Mellan kl. 17.00 - 17.30 kommer det att vara paus, gäster med *heldagsbiljetter kommer att kunna njuta av innergården fram till att den andra sessionen börjar. Personer under 20 år nekas inträde. Var vänlig och ta med ditt giltiga ID-kort. Detta gäller också för barn i vagnar/babyskydd. För bokningar av 10 personer eller fler, skicka oss gärna ett mejl till:
info@swedenrumfest.com 

Utställare:

(Listan uppdateras regelbundet med många flera utställare)

Cane Rum Society

Carib Beer

Bar Konsult: Bunderberg Ginger Beer, Clarin, Tiki Lovers, Veritas, Providence, Rum Fire & Paranubes

Spring Wines & Spirits: Plantation Rum

1423 Noble Spirits: Compañero & Cristobal

Tingeling Destillery: Stockholm Rum 1312

Renbjer Fine Spirits: Rhum J.M, Foursquare och flera!

House of Liquids: Papa's Pilar

Lilla Edet Destilleri

Ramberget Rom

Fintling Beverages: Nyborg Huracan Rum, Nyborg Fiona White Rum, Nyborg Fiona Dark Rum, Thylandia Rom.

Anora Sweden: Don Papa Rum

Star Cigar & Spirits: Blackwell Rum

Liath Drinks: Two Shores, Copeland, Paula McIntyre

Biber Beverage AB: Ron Colón, Ron del Barrilito

Hermansson & Co: House of Angostura

Pernod Ricard: Bumbu Rum

Excellence Rhum: Privata buteljeringar

Moestue & Cask: Depaz, Dillom, Saint James, J.Bally, Negrita.

H.A.R.R.E.L

The Wine Hub: Speed tastings vid montern (skaffa en biljett till deras provningar på biljettsidan och boka en plats).

Isbudet

Masterclass tider:

(biljetter, priser, villkor finns på biljettsidan under beskrivningen här)

Speed tastings med The Wine Hub (20 mins)

The Wine Hub håller 6st snabba provingnar vid deras monter bredvid cafét i huvudlokalen i två olika former:

Agricole Rom mot Jamiaca.
Franska stilen mot den brittiska. Vad skiljer dem åt? Finns det någon historisk förklaring till varför stilarna det ut som dem gör? Finns det likheter mellan råvaror, jäsning och destillering? Här går vi in lite djupare i vad just Rhum Agricole och Jamaicansk rom har gemensamt och vad som skiljer dem åt.”

New World vs Old World
Råvaran kan komma från en plats och bli till rom på en annan plats för att till sist lagras på ytterligare en plats. Tropiskt lagring vs Kontinental lagring. Avdunstning och tillsatt socker. Gamla kolonier från förr med en romhistoria. Finns det några likheter kvar?

13:50 - 14:10 Agricole Rom vs Jamiaca

14:50 - 15:10 New World vs Old World

15:50 - 16:10 Agricole Rom vs Jamiaca

17:00 - 17:20 New World vs Old World

18:40 - 19:00 Agricole Rom vs Jamiaca

19:30 - 19:50 New World vs Old World

Masterclass med ''Rom Robban'' (50 mins) SLUTSÅLD

13:00 - 13:50. Plats: Chambré Separée

Romexperten Romrobban har i hemlighet valt ut en samling unika romsorter utöver det vanliga som du kommer att få prova! Förvänta dig det oväntade med minst 4 unika uttryck i denna provning. Gäster till denna provning kommer att kunna komma in i lokalen 10 minuter innan vi öppnar dörrarna för allmänheten.

Förståelse för roms smakkarta och konsten att blanda, tillsammans med Planteray Rums brittiska varumärkesambassadör Paul McFadyen (70 mins)

13:40 - 14:50. Plats: Bee Urban. Språk: Engelska

Lär dig mer om Planteray Rum och smakernas ursprung. Vi provar göra egen rom-blend och lär oss om teknikerna och historian om rom-blending tillsammans med Planteray Rums Brittiske Brand Ambassador, Paul McFadyen.

Paul McFadyen som har haft ett livslångt kärleksförhållande till rom och cocktails, har de senaste 25 åren drivit baren Trailer Hapiness i London, startat romfestivaler, men framförallt varit Brand Ambassador för Plantation och Planteray rum. Under den resans gång har han blivit känd för sina inlevelsefulla master classes, men även varit med och skapat produkter som Stiggins’ Fancy Pineapple och O.F.T.D.

Chairman's Reserve, karibisk hantverksrom (50 mins)

14:30 - 15:20. Plats: Chambré Separée. Språk: Engelska

Dave Marsland Brand Ambassador för Chairman’s Reserve tar oss med på en resa till den karibiska ön Saint Lucia. På ön finns idag bara ett destilleri kvar som gör rom. Vi kommer att få prova olika rom från Chairman’s som alla har sin speciella stil och historia. Dave har genom sin långa erfarenhet inom romvärlden och många besök i karibien samlat en stor erfarenhet vilket gör att han kan bjuda på en fantastisk och informativ provning

Chocklad och Rom Pairing med Duane Dove  (75 mins)

15:30 - 16:45 & 17:00 - 18:15. Plats: Bee Urban. Språk: Svenska

Boka en provning med romkännaren och kokaodlaren Duane Dove, med egen ekologisk cacoaodling på Tobago och flerfaldigt prisbelönt choklad. Duane är även rombokförfattare och har skrivit flera böcker om rom och choklad samt besökt över 200 romdestillerier i Karibien och Sydamerika. Vi provar fyra olika sorters lagrad rom inklusive egen single estate choklad och chokladkreationer. Denna kombination av rom och choklad frambringar nya smaksensationer.Du kommer till och med att ha chansen att köpa Duanes böcker och choklad!

Gäster till 17.00 provningen som har andra pass biljetter kommer att kunna komma in i lokalen 10 minuter innan provningen börjar, 40 minuter tidigare!

Upplev romelegans med Angostura, tillsammans med Angosturas globala ambassadör Danijel Jones (50 minuter).

16:00 - 16:50. Plats: Chambré Separée. Språk: Engelska

Angostura firar 200-årsjubileum med en specialutgåva. Delta i en privat romprovning av ett av de största utbuden av prisbelönt rom, med en exklusiv provning endast för deltagare av den nya No #1 Cask Collection limited edition "Tribute" - The Distillers Cut. Vi ses snart när vi skålar för House of Angostura.

En introduktion till rom och dess olika stilar (50 mins)

17:30 - 18:20. Plats: Chambré Separée. Språk: Svenska

En provning för dig som är nyfiken på rom och de olika stilarna. Vi kommer att prova fem rom från olika ursprung och bekanta oss med de olika huvudstilarna av rom, hur de tillverkas och varför de smakar olika. Provningen är dessutom en grundläggande introduktion till rom. Provningsledare är Lars Renbjer som är medförfattare till Stora Romboken men även ena halvan av podden Romradion.

Gäster till denna provning som har andra pass biljetter kommer att kunna komma in i lokalen 10 minuter innan provningen och andra passet börjar!

Masterclass med Worthy Park Rom (50 mins)

18:45 - 19:35. Plats: Bee Urban. Språk: Svenska

Romprovning med Kenth Eriksson som är 1423 Noble Spirits resident expert på Jamaica och kommer att prata om jamaicansk rom, dess ursprung och tillverkning, Worthy Park, samt hur jamaicansk rom skiljer sig från andra typer av rom. Han kommer även att belysa hur man bäst avnjuter jamaicansk rom, både neat och i drinkar.

Excellence Rhum Provning (50 mins)

19:00 - 19:50. Plats: Chambré Separée. Språk: Engelska

Matthieu Lange, historiker och spritrådgivare på Excellence Rhum, kommer att leda en masterclass kl. 19.00 i "chambre séparée", där han spårar historien om sockerrör och rom. Matthieu kommer att diskutera de nära historiska banden som Frankrike har med rom. Provning av 3 agricole-rom från Martinique och Guadeloupe: Saint James X Excellence Rhum Millésime 2006 10th anniversary of ER. Excellence Rhum Collection 2023 Bielle 278 Millésime 2012. Excellence Rhum Rhum Collection 2023 Bielle 515 Vintage 2017.


*First session is sold out*

Swedens first, and the Nordics biggest rum festivial is back, May 11th, 2024, on World Cocktail Day. Stockholm Rum Fest is a celebration of rum and other sugarcane spirits from the Caribbean, Latin America and the rest of the world!

Expect a huge hall filled with more than 50 different brands of rum and more than 150 different varieties to try alongside grogs and cocktails in a lovely and tropical atmosphere with authentic Caribbean food, cocktails, music and entertainment. There will of course, be alcohol free options available

There will be two sessions. The first between 13.00 - 17.00 and the second between 17.30 - 21.30. For those who just can't get enough rum fun, *all-day tickets are available. Check out all of the activities during the break between 17.00 - 17.30.

On site, you can participate in masterclasses with world-renowned ambassadors and professionals, who give guests a unique insight into the world of rum.

Our exhibitors will be placed inside the main venue. A huge courtyard is accessible from there with a large pond, two small parks with green lawns and picnic benches.

The delicious food is served up by Cane Rum Society featuring Trinidadian born chef Hasan who is flying in for Rum Fest.

*There will be a salsa masterclass during break (17.00 - 17.30) in the courtyard where you can learn to dance to the beats of Salsa for free! This is included in your all-day festival tickets and no booking is needed, just bring your dancing shoes.

There are a variety of Salsa bands dancing and entertaining during both the first and second session in the main building.

There will also be music and vibes from Uncle Eric during both the first and second session.

DJ Uncle Eric.From Trinidad & Tobago/Saltsjö-Boo…
Uncle Eric runs clubs, arranges concerts and events. As a DJ, he has done everything from large foreign gigs and programs on Sweden's radio to gigs at clubs and parties. In the party tent at the Rum Fest Festival, a Caribbean mix is ​​promised with hits from the Caribbean islands that are guaranteed to smell of arrack, oak, raisins and vanilla.

More information can be found further down and tickets can be purchased on this page.

Attn! The festival is cash-free! The wardrobe is not included in the ticket price, this costs 20kr and is paid at the venue. Last entry 19.30. 20-year age limit. Between 17.00 - 17.30 there will be a break, guests with *all-day tickets will be able to enjoy the courtyard until the second session begins. Persons aged under 20 will be refused entry. Please bring your valid ID card. This also applies to children in prams/baby carriers. For bookings of 10 persons or more please send us an email. info@swedenrumfest.com


Exhibitors:

(the list is updated regularly with new exhibitors)

Cane Rum Society

Carib Beer

Bar Konsult: Bunderberg Ginger Beer, Clarin, Tiki Lovers, Veritas, Providence, Rum Fire & Paranubes

Spring Wines & Spirits: Plantation Rum

1423 Noble Spirits: Compañero & Cristobal

Tingeling Destillery: Stockholm Rum 1312

Renbjer Fine Spirits: Rhum J.M, Foursquare and more!

House of Liquids: Papa's Pilar

Lilla Edet Destilleri

Ramberget Rom

Fintling Beverages: Nyborg Huracan Rum, Nyborg Fiona White Rum, Nyborg Fiona Dark Rum, Thylandia Rom.

Anora Sweden: Don Papa Rum

Star Cigar & Spirits: Blackwell Rum

Liath Drinks: Two Shores, Copeland, Paula McIntyre

Biber Beverage AB: Ron Colón, Ron del Barrilito

Hermansson & Co: House of Angostura

Pernod Ricard: Bumbu Rum

Excellence Rhum: Independant bottling

Moestue & Cask: Depaz, Dillom, Saint James, J.Bally, Negrita.

H.A.R.R.E.L

The Wine Hub: Speed tastings at their stand (buy a ticket on the ticket page to their tastings).

Isbudet

Masterclasses:

(tickets, prices, terms and conditions on the ticket page here)

Speed tastings med The Wine Hub (20 mins)

The Wine Hub is hosting 6 quick tastings at their booth next to the café in the main hall in two different formats:

Agricole Rum vs Jamaica.
The French style versus the British. What distinguishes them? Is there a historical explanation for why the styles look the way they do? Are there similarities between raw materials, fermentation, and distillation? Here, we delve a little deeper into what specifically Rhum Agricole and Jamaican rum have in common and what sets them apart.”

New World vs Old World
The raw material can come from one place and be made into rum in another place, only to finally be aged in yet another place. Tropical aging vs Continental aging. Evaporation and added sugar. Old colonies from the past with a history of rum. Are there any similarities left?

13:50 - 14:10 Agricole Rom vs Jamaica

14:50 - 15:10 New World vs Old World

15:50 - 16:10 Agricole Rom vs Jamaica

17:00 - 17:20 New World vs Old World

18:40 - 19:00 Agricole Rom vs Jamaica

19:30 - 19:50 New World vs Old World

Masterclass med ''Rom Robban'' (50 mins) SOLD OUT

13:00 - 13:50. Place: Chambré Separée. Language: Swedish

The rum expert Romrobban has secretly selected a bunch of unique rums out of the ordinary that you will get to try! Expect the unexpected with at least 4 unique expressions in this tasting. Guests for this tasting will be able to access the venue 10 minutes before we open the doors to the public.

Understanding the rum flavour map and the art of blending, together with Planteray Rums UK Brand Ambassador Paul McFadyen (70 mins)

13:40 - 14:50. Place: Bee Urban. Language: English

Learn more about Planteray Rum and the origins of the flavors. We will try making our own rum blend and learn about the techniques and history of rum blending together with Planteray Rums British Brand Ambassador, Paul McFadyen.
Paul McFadyen, who has had a lifelong love affair with rum and cocktails, has spent the last 25 years running the bar Trailer Happiness in London, starting rum festivals, but most importantly, being a Brand Ambassador for Plantation and Planteray rum. Along this journey, he has become known for his immersive master classes, but also for being involved in creating products like Stiggins’ Fancy Pineapple and O.F.T.D.

Chairmans Reserve, hand-crafted Caribbean Rum with Dave Marsland

14:30 - 15:20. Place: Chambré Separée. Language: English

Dave Marsland, Brand Ambassador for Chairman’s Reserve, takes us on a journey to the Caribbean island of Saint Lucia. On the island, there is only one distillery left that makes rum. We will get to try different rums from Chairman’s, each with its own unique style and history. Dave, through his long experience in the world of rum and many visits to the Caribbean, has gathered extensive knowledge, enabling him to offer a fantastic and informative tasting.

Chocolate and Rum Pairing med Duane Dove (75 mins)

15:30 - 16:45 & 17:00 - 18:15. Place: Bee Urban. Language: Swedish

Book a tasting with rum connoisseur and cocoa grower Duane Dove, owner of an organic cocoa farm in Tobago and multiple award-winning chocolate. Duane is also a rum book author and has written several books about rum and chocolate, and visited over 200 rum distilleries in the Caribbean and South America. We will try four different kinds of aged rum as well as our own single estate chocolate and chocolate creations. This combination of rum and chocolate produces new taste sensations.

You will even have the chance to buy Duane's books and chocolates.

Guests for the 17.00 tasting with a second session ticket can access the venue 10 minutes before the tasting and 40 minutes before the second session begins!

Experiencing Rum Elegance with Angostura with Angostura global ambassador Danijel Jones (50 mins)

16:00 - 16:50. Place: Chambré Separée. Language: English

Angostura celebrates 200 year anniversary with a special signature release. Join us for a private Rum tasting of one of the largest range of awarded Rums with an exclusive tasting only for attendees of the new No #1 Cask Collection limited edition “Tribute” - The Distillers Cut. See you soon as we toast the House of Angostura.

Introduction to Rum and Their Different Styles with Lars Renbjer (50 mins)

17:30 - 18:20. Place: Chambré Separée. Language: Swedish

A tasting for those curious about rum and the different styles. We will try five rums from various origins and familiarize ourselves with the main styles of rum, how they are made, and why they taste different. The tasting is also a basic introduction to rum. The tasting will be led by Lars Renbjer, who is a co-author of The Great Book of Rum and also one half of the Rum Radio podcast.

Guests for this tasting with a second session ticket can access the venue 10 minutes before the tasting and second session begins.

Masterclass with Worthy Park Rum (50 mins)

18:45 - 19:35. Place: Bee Urban. Language: Swedish

Rum tasting with Kenth Eriksson who is the resident Jamaica expert at 1423 Noble Spirits and will discuss Jamaican rum, its origins and production, Worthy Park, and how Jamaican rum differs from other types of rum. He will also highlight the best ways to enjoy Jamaican rum, both neat and in cocktails.

Excellence Rhum tasting (50 mins)

19:00 - 19:50. Place: Chambré Separée. Language: English

Matthieu Lange, historian and spirits advisor at Excellence Rhum, will lead a masterclass at 7 PM in the "chambre séparée," tracing the history of sugarcane and rum. Matthieu will discuss the close historical ties that France has with rum.
Tasting of 3 agricole rums from Martinique and Guadeloupe. Saint James X Excellence Rhum Millésime 2006 10th anniversary of ER. Excellence Rhum Collection 2023 Bielle 278 Millésime 2012. Excellence Rhum Rhum Collection 2023 Bielle 515 Vintage 2017.Arrangør

Lokation

K-märkt Garnissonen, Linnégatan 87F, 115 26 Stockholm

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Upptäck mer