Spring til hovedindhold
Event afsluttet - Gik du glip af denne event? Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

PIPELINES 50-ÅRSJUBILEUM - FREDAG: The Sangha Operator, Enchained, Slithering Gees, Sand, Fools Vision

Afholdt event

PIPELINES 50-ÅRSJUBILEUM - FREDAG: The Sangha Operator, Enchained, Slithering Gees, Sand, Fools Vision

Fra SEK 150,00

Sted

Dato

01 sep 2023 kl. 17:00 - 23:59
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Pipelines 50-årsjubileum, fredag: ENCHAINED, THE SANGHA OPERATOR, SLITHERING GEES, SAND och FOOLS VISION!

FREDAG OCH LÖRDAG = ÅLDERSGRÄNS 18 ÅR

17:00 Dörrar/bar/kök
18:30 Fools Vision
19:30 Sand
20:30 Slithering Gees
21:30 Enchained
22:30 The Sangha Operator

ENCHAINED
Enchained bildades i slutet av 90-talet av ett gäng polare som var svaga för hårdrock och metal. Några av de största inspirationskällorna var bland annat Pantera, Slayer, Haunted, Sepultura och Entombed. Vid den här tiden körde de flesta metal-banden i Sundsvall främst hård/teknisk death metal, men Enchained lutade sig istället mot ett mer trashigt sound med melodi och tyngd. Ett antal demos spelades in under åren och de deltog även på flera samlingsskivor. En hel del spelningar gjordes också. Till exempel på torgrocken/rock vid ån (bland annat tillsammans med Bigelf), gatufesten och givetvis flera spelningar på Pipeline. Alla medlemmar är fortfarande musikaliskt aktiva. De ser dock mycket fram emot att sätta en snygg punkt med Enchained i samband med denna spelning!
Enchained är:
Andreas Söderström – sång
Fredrik Staaf – gitarr
Hasse Antonsson – bas
Andreas Häggström – trummor

THE SANGHA OPERATOR
Rock nyanserat av psykedelia, protopunk och folk. Medlemmarna har sedan starten utvecklats i musikaliskt experimentell anda och stor passion för sin genre. Bandet var som mest operativa mellan 2001-2006 och gästade Pipelines scener vid flera tillfällen. Under den mest aktiva perioden släpptes bl.a 4 st EP:s och en Sverigeturné genomfördes 2002.
The Sangha Operator är:
Urban Grafström – bas
Jerker Ullerstam – gitarr, sång
Andreas Jason – gitarr
Carl-Fredrik Jensen – trummor

SLITHERING GEES
Slithering Gees var ett Sundsvallsband som var aktivt mellan 1999 och 2001. De stora influenserna var, för att nämna några, Hellacopters och Cheap Trick och stilen kan väl bäst beskrivas som rock ’n’ roll, dubbla gitarrer och medryckande refränger. Slithering Gees hann med ett femtiotal gig på scener runt om i Västernorrland och två demoplattor under sin relativt kortlivade existens och när de åter ställer sig på Pipelines scen var det hela 22 år sedan de spelade ihop. Vi hoppas kunna bjuda på ett jäkla röj helt enkelt, känslan skall vara att publiken hälsar på i vår replokal.
Slithering Gees är:
Roger Westin – gitarr och sång
Christian Olofsson – gitarr och sång
Stefan Halvorsen – bas och kör
Pontus Bäckström – trummor

SAND
Bandet fick sin början när Lucksta- och Sörforspojkarna Fredrik Jönsson och Björn Wall (rytm-, respektive sologitarr) fann och fick med Peter Ferneaus på sång. Vid den tiden var Peter en oslipad diamant och texterna som växte fram i hans svarta anteckningsbok färgsatte de kommande vemodiga och energiska svenska poplåtarna. Magnus Björk (bas) och John Fernlund (trummor) anslöt kort därefter och bandet Sand hade nu bildats.
Sand spelade mellan 97-99, repade på centrumvillan i Granloholm och noteras för flera demos, inte minst inspelningen i Skyline studios i Eskilstuna, dåtidens popmecka. Minnen att vårda är en legendarisk spelning på Kents hemmabas Club Blå i Eskilstuna, en utomhusspelning på Medborgarplatsen i Stockholm och vid 5 i12 på teaterscenen i Härnösand. Sand spelade även vid lokala tillställningar på Pipeline, Mysak, Grönborgs etc. De inledde samtliga spelningar med deras allra första låt: Gud för en dag. Den skapades i John Fernlunds föräldrahems garage och har en särskild plats i Sandpojkarnas hjärtan.
På scenen:
Peter Fernaeus – sång
Fredrik Jönsson – gitarr

FOOLS VISION
Sundsvallsbandet Fools Vision var aktiva under början av 2010-talet med sin svängiga indiepop/rock och gjorde ett stort antal livespelningar (på Pipeline med Armand Mirpour samt på 12-timmarsgalan 2011) och fick fina hyllningar och recensioner. 2013 lade bandet ned och återförenas tio år senare för Pipelines 50-årsjubileum!
Fools Vision är:
Pontus Söderberg – sång, gitarr
Gustav Sverin – gitarr, sång
Jimmy Weckenberg – bas, sång
Johan Svedin -trummor

Arrangør

PIPELINE SUNDSVALLS MUSIKFORUM

Sundsvalls Musikforum bildades 1973 under den rådande musikrörelsen i Sundsvall. Inledningsvis var det i första hand jazzen på tapeten, vilket gick in i proggen och vidare in i punken i slutet av 1970-talet. Sundsvalls Musikforum, som föreningen hette på den tiden, höll till på Magasinet i Sundsvall. Detta blev en stilbildande och viktig scen för punkvågen, och Sundsvall sattes på den musikaliska Sverigekartan som ”Punksvall”.


1985 flyttade föreningen in i nya lokaler på Kyrkogatan 6, och tog då namnet Pipeline Sundsvalls Musikforum. Pipeline, som föreningen heter i folkmun, har överlevt alla kommunpolitiska svängningar och besparingskrav sedan dess. Det har stundtals varit väldigt tufft, men kämpaglöden och motståndskraften hos föreningens eldsjälar är starkare än tillfälliga politiska nycker. 2023 firar föreningen 50 år och inleder året med den största vårsäsongen någonsin. Hösten 2023 hålls en jubileumsvecka för att fira de 50 gångna åren – och blicka framåt mot de nästkommande 50! I samband med jubileet släpps det även en vacker coffee table-bok som med text och bild sammanfattar väl utvalda delar av föreningens historia.


Om Pipelines väggar kunde tala. Alla nyfikna ögon som beundrat de fantastiska affischväggarna i foajén. Konsertlokalens tak, golv och väggar som vibrerat i timmar och åter timmar av livemusik i alla dess former. Internationellt och nationellt erkända musiker har samsats med lokala förmågor som gjort sina första spelningar, inför en alltid lika entusiastisk publik.


Även om fokusen för Sveriges äldsta rockklubb alltid legat på just musiken, så är Pipeline en lika viktig mötesplats för människor i alla åldrar och bakgrund. Pipeline är ingen ungdomsgård – Pipeline är en plats för alla! Vare sig du kommer för musiken, hänget eller söker ett sammanhang där du känner att du hör hemma – så är du välkommen. Vi behandlar alla vi möter med värme, nyfikenhet och respekt. Förutom rasister, sexister, funkofober, homofober, generella gubbslem, otrevliga och våldsamma människor – de kan gå och vara någon annanstans.


Pipeline Sundsvalls Musikforum – Sveriges äldsta – världens bästa!

Lokation

Pipeline, Kyrkogatan 6, 852 31 Sundsvall

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Upptäck mer