Spring til hovedindhold

Morning Talks by Volante: Ashkan Fardost – Dags att sluta vara maskinmänniska och istället omfamna den digitala revolutionen

Morning Talks by Volante: Ashkan Fardost – Dags att sluta vara maskinmänniska och istället omfamna den digitala revolutionen

Fra SEK 120,00

Sted

Dato

27 sep 2024 kl. 07:30 - 09:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

AI har tagit världen med storm och spekulationerna har rullat på med full kraft: förändringsresor, nytänk, se framåt, häng med! Farhågorna är gigantiska och sensationella: ”Kommer AI ta våra jobb? Kan AI bli kreativare än oss? Kommer vi erövras av maskinen?”

Den digitala revolutionen med AI i spetsen kommer onekligen forma oss och våra samhällen, inte minst vår syn på ledarskap, innovation och yrkesroller. Men för att få ett grepp om den rådande utvecklingen måste vi börja i en oväntad ände. Frågan vi egentligen bör ställa oss är varför vi levt och arbetat som maskiner i över 200 år. Det som pågår just nu är en massiv kulturkrock:

En krock mellan maskinmänniskan och internetmänniskan.

Vi lämnar en tid där vi kategoriserat, kvantifierat och tämjt allt i vår väg. Som en manisk siffersekt, fullt övertygade om att världen är matematisk, intelligens är lika med rationalitet och att verkligheten kan fångas i ett Excel-ark!

Internetmänniskan har växt upp i en radikalt ny miljö. Ett globalt nätverk av fem miljarder sammankopplade hjärnor där allting händer överallt samtidigt hela tiden. En miljö som inte går att navigera med maskin-människans kultur och världsbild.

Att förstå denna kulturkrock är centralt för att greppa teknologins effekter på vår samtid, våra liv och våra arbetsplatser. Inte minst när det gäller artificiell så kallad “intelligens”.

Hur kan vi förstå och hantera de dramatiska förändringar som AI och annan digitalisering för med sig? Den här föreläsningen visar vilka strategier, förhållningssätt och mänskliga förmågor vi behöver aktivera och utveckla när samhällsstrukturer skakas om och förvandlas.

Ashkan Fardost utmanar vårt tänkande om människans roll, säkerhet och framtid i kölvattnet av AI. Han tar oss med på en svindlande resa där Ashkan berör alltifrån hjärnans utformning, intelligens och kreativitet till historia, innovation och teknologi. Han ger dig ett radikalt annorlunda perspektiv på hur teknologin formar vår samtid och framtid!

Ashkan är framtidsfilosof, doktor, entreprenör och tidigare artist. Hans unika kombination av erfarenheter från konsten, näringslivet och akademin ligger till grund för denna analys som visar på hur framtidens ledarskap, kommunikation, innovation, kultur och samhälle kommer att utvecklas. Som föreläsare är han internationellt eftertraktad såväl på stora scener för globala företag och vid TEDxBerlin, som i mindre sammanhang för ledningsgrupper, eller studenter vid New York University och Hyper Island. Du kan läsa mer om Ashkan här

Du får med dig:

 • En förståelse för sambandet mellan hjärnan, intelligens och AI
 • En spaning om värdefulla yrkesroller, förhållningssätt och förmågor i framtiden
 • En förståelse för AI, dess begränsningar och användningsområden
 • En kompass som hjälper oss att hålla kursen när samhället förändras

Upplägg:

7:30-8:00 frukost
8:00-8:45 föreläsning följt av Q&A
8:45-9:00 boksignering och mingel.

Morning Talks by Volante är en serie frukostföreläsningar om de viktigaste ämnena just nu, med några av Sveriges mest intressanta forskare och experter. Morning Talks arrangeras av Volante och är öppen för dig som anlitar talare professionellt samt press och media. Vi bjuder på frukostmacka och kaffe.

Arrangør

Lokation

Studio SN7, Stora Nygatan 7, 111 27 Stockholm

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Genbesøg events

Populære events

Nærliggende events

Events fra samme kategori

Upptäck mer