Spring til hovedindhold
Event afsluttet - Gik du glip af denne event? Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Labbet kurs: Konceptuell bokformgivning (Malmö)

Få billetter tilbage
Event aflyst

Labbet kurs: Konceptuell bokformgivning (Malmö)

Fra SEK 7.250,00

Sted

Dato

12 apr 2024 kl. 15:00 - 14 apr 2024 kl. 15:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

I den här uppskattade kursen får du testa på att arbeta konceptuellt och experimentellt med böcker i små upplagor. Med ditt eget material som arbetsmaterial, får du här testa olika metoder att gestalta det i bokform. Kursen passar för dig som har grundläggande kunskap i att göra böcker och vill upptäcka nya sätt att få in ett konceptuellt tänkande i din formgivningsprocess. Här kommer du att få insikter i hur material, produktion och innehåll påverkar varandra.

För vem?

För dig som har viss erfarenhet av att göra böcker och vill testa nya vägar i ditt skapande.

När och var

3 dagar (12-15 h)

12/4 kl.15-17

13/4 kl.10–15

14/4 kl.10–15

Plats

Malmö, adress meddelas vid senare tillfälle.

Som medlem i Svenska Tecknare har du rabatt på Best Western hotell. Hitta rabattkoden och bokningsvillkor när du är inloggad på svenskatecknare.se.

Pris (exklusive moms)

Icke medlem: 5 800 kr exklusive moms

Medlem rabatt 50%: 2 900 kr exklusive moms

Anmälan stänger

10 mars

Deltagare

14 p

Programmet ställs in vid färre än 10 anmälda

Språk

Svenska

Lärare

Matilda Plöjel

Bokformgivaren Matilda Plöjel driver sedan 2010 det oberoende microförlaget Sailor press, som i nära samarbete med konstnärer arbetar fram publikationer som undersöker konstnärens arbete såväl som boken som medium. Sailor press titlar befinner sig mellan genrer men även mellan det unika och det serieproducerade. Målet är alltid att försöka skapa bokverk som på ett kongenialt sätt, i alla delar, förmedlar sitt innehåll utan att ge avkall på kvaliteten. Som bokformgivare är Matilda flitigt anlitad och mångfaldigt prisbelönt. Hon har även stor erfarenhet av juryarbete och undervisning.

”Jag hoppas att tillsammans med kursdeltagarna vidga och undersöka olika aspekter av redigering och hur detta kan gå hand i hand med designprocessen. Vi kommer at undersöka och diskutera hur designbeslut som format, storlek, bindning, användning av färg materialitet, påverkar din berättelse.”

Matilda Plöjel, kursledare

”Matilda Plöjel är en prisbelönt och erfaren bokformgivare som är väldigt lyhörd i sitt arbete med andras material. Hon får materialet att skina genom sina formval, och får vackra, välgjorda böcker som resultat. Att få ta del av de erfarenheterna tror jag att många utövare skulle ha glädje av i planeringen av sitt nästa bokprojekt.”

Samira Bouabana, kursansvarig Svenska Tecknare

Citat om kursledare från tidigare kursdeltagare

Matilda som lärare, oerhört skarp och kunnig!

Så roligt att få träffa en så kunnig kursledare, det kändes att hon brinner för det hon gör och hon kunde verkligen ge alla på kursen (kändes det som iallafall) råd som var lämpliga för
just specifikt den personen för att komma vidare.

Kursledarens kunnighet och förmåga att se vad man kunde göra med sina ideer

Mycket kompetent lärare med intressanta idéer.

.....

Villkor

Här kan du läsa om de allmänna villkor som gäller för Svenska Tecknares utbildningar. Samma villkor gäller både för kortare kurser och mer omfattande program.

Svenska Tecknares utbildningar är öppna för alla yrkesverksamma visuella kreatörer. Som medlem får du 50 procent rabatt på kursavgiften. Alla priser är exklusive moms. Moms 25% tillkommer.

Anmälan och bokningsbekräftelse
Du köper och betalar din plats via Billetto. När du genomfört ditt köp får du en biljett till din mejl som gäller som bekräftelse på att du fått plats på kursen. Svenska Tecknare förbehåller sig rätten att ställa in kursen vid för få anmälningar. Sista anmälningsdag hittar du i respektive kursbeskrivning.

Ångerrätt

Då Svenska Tecknares kurser riktar sig till yrkesverksamma personer, dvs inte konsumenter i lagens mening, omfattas inte köp av en kursplats av ångerrätten i lagen om distansavtal 2 § fjärde stycket). Om du får förhinder har du möjlighet att överlåta din plats till en kollega/annan utövare.

I övrigt gäller villkoren på Billetos hemsida för köpet.


För att vara berättigad en återbetalning krävs i regel ett aktuellt läkarintyg som intygar att du ej kan fullfölja kursen dvs. att det aktuella intyget styrker avrådan om/oförmågan att fullfölja kursen.

Observera att tillstånd som uppstått innan kursanmälan inte är godkänd grund för återbetalning.

Den som behöver resa för att delta på en kurs bokar själv resa och övernattning. Vi rekommenderar att du bokar ombokningsbar resa och övernattning i de fall du behöver. Vid inställd kurs står du annars själv för eventuella kostnader som du bundit dig för.

Reservplats
Är kursen full kan du maila kurser@svenskatecknare.se om att stå på reservlistan. Om du blir erbjuden en reservplats på kursen så har du rätt att tacka nej. Du blir då inte heller betalningsskyldig för den kursen. Tackar du ja till platsen så godkänner du anmälnings- och betalningsvillkoren.

Ta igen en missad kurs
Kurserna ges i många fall endast en gång, vilket gör att det inte är möjligt att ta igen missad närvaro vid senare tillfällen.

Ursäktligt avbrott (force majeure)
Vi förbehåller oss rätten att tillämpa Force Majeure vid oförutsedda omständigheter som ligger utanför vår kontroll, där vi inte längre kan fortsätta verksamheten. Exempel på oförutsedda omständigheter är bland annat naturkatastrofer, sjukdom, konkurs, krig, strejker, uppror, epidemi, pandemi, attentat.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in en kurs om antalet deltagare är för få. Anmäld deltagare får då tillbaka sin betalning. Observera att vi reserverar oss för detaljinnehåll i program och kurser.


Arrangør

Svenska Tecknare är en facklig förening som organiserar och representerar illustratörer, grafiska formgivare, animatörer och serieskapare.

www.svenskatecknare.se

Lokation

Malmö, Malmö

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Upptäck mer