Spring til hovedindhold
Event afsluttet - Gik du glip af denne event? Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Höst i Punksvall

Afholdt event

Höst i Punksvall

Fra SEK 50,00

Sted

Dato

20 okt 2023 kl. 17:00 - 21 okt 2023 kl. 23:59
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

HÖST I PUNKSVALL 2023

Kullerstenen i Stenstan har inte upphört att skallra sedan Punken är vår 14-15 april. Men vi kan inte låta bli - Pipelines femtionde år behöver en till punkfest. För det var ju helt fantastiskt roligt sist. Den här gången målar vi med en bredare pensel än på det trall/skate-inriktade vårsyskonet - i höst ställer vi till med ett punkkalas där det ryms både trall, hardcore, d-takt, folkpunk, vispunk och klassisk fyrtaktspunk.

Det är säkrast att ni säkrar tvådagarsbiljetter redan nu. Det kommer att ställas till med skivförsäljning, punklunch och annat skoj, precis som på Punken är vår! Välkomna!

Fredag:
17:00 Insläpp
18:00 Only Resist
18:45 Nionde Kretsen
19:30 Statues
20:30 Vi heter JA
21:30 Fruktansvärld
22:30 Rolands Gosskör

Lördag:
15:30 Insläpp
16:00 Punkbio med Syndromet
18:00 Krigsstigen
19:00 Elvira Bira
19:30 Rick Titrö (caféscenen)
20:00 Twin Pigs
21:00 Massgrav
22:00 Troublemakers
23:00 Misconduct
00:00 The Liptones

ENTREPRISER
Fredag: Medlem 300:- / Ej medlem 350:-
Lördag: Medlem 450:- / Ej medlem 550:-
Fredag + Lördag: Medlem 650:- / Ej medlem 800:-
BLI MEDLEM HÄR: https://apply.cardskipper.se/u55
INGEN ÅLDERSGRÄNS // SEPARAT BAR 18+


ROLANDS GOSSKÖR (FREDAG)
Vi har lyckats med konststycket att ruska liv i de spelsugna favoriterna Rolands Gosskör! Curre Sandgren och Åke Noring besökte oss så sent som i april när de gjorde den redan klassiska Coca Carola-spelningen på Punken är vår - och vi räknar kallt med att även detta gig blir en Pipeline-klassiker. Åkersbergabandet bildades 1978 och, 45 år senare, står Rolands Gosskör äntligen på Pipelines scen för första gången!

FRUKTANSVÄRLD (FREDAG)
Gävles punkstoltheter Fruktansvärld gjorde en bejublad spelning på Punken Är Vår, och vi har längtat sedan dess att få höra deras slagkraftiga punklåtskatt på vår scen igen. Den självbetitlade debutplattan släpptes tidigare i år på Second Class Kids Records.

VI HETER JA (FREDAG)
Vi heter JA! är de norrländska kravallvispunkarna som gjort sig ett namn genom att vara för mycket alldeles för ofta! Det är stökigt, det är akustiskt och kompromisslöst. Med Blå Kalsonger, Tage Erlander och HalleluJA! Kommer ingen undan allsången, kärleken, kramarna och värmen när Vi heter JA! spelar.

STATUES (FREDAG)
Oavsett vilken genre de spelat, och i vilken konstellation det än må ha varit, så har de tre medlemmarna i Statues först och främst varit hitmakare. Det hördes tidigt i varderas karriärer med Starmarket, KVLR och The Vultures, men det har aldrig varit så tydligt som nu, när de låter mer som sig själva och mindre som sina samtida indierockare.

NIONDE KRETSEN (FREDAG)
Ett rykande färskt punkband från Ånge kommun- klart att vi ska vara först på bollen! Johan, Oscar och Emelie lirar punk som minner om glesbygd, med ängsliga texter. De säger sig ha lite svårt att bestämma om de är tuffa och hårda eller tralliga och gulliga - men självironi har de så det räcker och blir över.

ONLY RESIST (FREDAG)
Med inspiration från Dead Kennedys och Jello Biafra, snubblandes över brittiska band som Sham69 och Cockney Rejects, vidare över till 90-talets skatepunk. Det blandas friskt i den här konstellationen, med Urban och Thomas från nu vilande Ge Mig Idioten och tillsammans med Jörgen, som spelat allt från afrikansk folkmusik till spottande punk, samt Matti med historia i The Panpanics, Dom oönskade, Blackout express och Salvation star brigade.


TROUBLEMAKERS (LÖRDAG)
Med oförtruten energi ångar Troublemakers på som om inget har hänt. Ett band som har överlevt sig själva och nio statsminstrar. Spelat i sju huvudstäder och släppt nio fullängdare. Deras punk på svenska under fyra decennier har gjort ett viktigt avtryck i svensk musikhistoria. I slutet av oktober 2021 släpptes deras senaste album En Sista Skål. Och med den stänger vi dörren för pandemin och öppnar upp för en ljus framtid där vi åter kan höja våra glas i punkens tecken. Rocken é hård men Troublemakers är hårdare!

MISCONDUCT (LÖRDAG)
Svenska punkrockbandet Misconduct bildades i den lilla värmländska staden Kristinehamn och har genom åren utvecklat sitt sound till en unik form av melodisk punkrock. Genom flitigt turnerande har bandet lyckats bygga upp en mycket stark och lojal fanbase över hela världen. De har turnerat över hela Skandinavien, Europa och Nordamerika tillsammans med band som Rise Against, AFI, Dropkick Murphys, Bad Religion, Anti-Flag etc. vilket har gjort bandet till en väldigt tajt och väloljad live-maskin. 2020 firade Misconduct 25 år som band och släppte sin egen öl samt en deluxe-version av sedan länge slutsålda albumet "One Step Closer".

THE LIPTONES (LÖRDAG)
Sundsvall behöver mer ska, tyckte vi. Och det tyckte även The Liptones! Vi är extremt glada att få hit sexmannabandet benämnt som "The loudest ska band in Sweden". Det kommer att bli dans, det kommer att bli sväng, det kommer att bli ett sjuhelsikes party! The Liptones är Sveriges längst levande ska-band genom tiderna. Sedan 1997 har dom outröttligt kört på med en aldrig sinande energi och släppt 5 fullängdare och en mängd singlar fyllda med fartfylld,på gränsen till punkig, skamusik. Att de också är ett liveband av högsta rang behövs knappast längre påpekas då deras rykte (både på och av scenen;) talar för sig självt!

MASSGRAV (LÖRDAG)
Sundsvall behövde mer d-takt och grind, tyckte vi. Och det tyckte även Massgrav! Bandet bildades 1996, har släppt en uppsjö plattor där kontot på volym, ilska och tempo är övertrasserat för länge sedan. 2022 släpptes senaste plattan "Slowly we rock". Personligen hoppas vi att de spelar både "Enad front mot idioter" och "När Antikrundan kommer till stan"!

TWIN PIGS (LÖRDAG)
Vi är otroligt glada att få hit hela punksveriges nagel i ögat - Twin Pigs! Ständigt turnerande, ständigt ljugande i sociala medier, och ett föredömligt explosivt liveband. Ytterligare ett avigt och perfekt tillskott till Höst i Punksvalls redan punkspretiga lineup. Twin Pigs bildades 2015 bla bla bla bla. Vem bryr sig egentligen? Det
viktigaste och kanske det enda du behöver veta om Twin Pigs är att du inte kommer bli besviken. Du vill ha stök, vansinnesmelodier, fullt utvecklad psykisk ohälsa och fullt ställ. Du vill känna dig överraskad och sugen på livet igen. Då är Twin Pigs exakt det som du letar efter och som har svaret på dina önskemål. Ny skivan GODSPEED LITTLE SHIT-EATER skrevs för att hugga samhällsklimatet rätt i strupen. Allt är förfärligt men vi kan skratta och gråta åt det samtidigt.

ELVIRA BIRA (LÖRDAG)
Den tredje mars stod hon, Frida Mathilda Sundin, på scenen och lirade hon bas med Gatuplan. Två veckor senare var hon här igen - med sin bas och sin urkraftsröst - med Crash Nomada. Så vi frågade helt enkelt henne om hon ville komma upp en tredje gång och spela med sitt folkpunkiga Elvira Bira. Och det ville hon självklart! Bandet beskrivs som "energisk melodiös folkpunk med progginfluenser på tuba, trummor, tvärflöjt, gitarr, viola och ukulele" och det är väl en beskrivning så god som någon!

KRIGSSTIGEN (LÖRDAG)
Krigsstigen från Stockholm är ett rykande färskt punkband. De bildades januari 2023 och 11 maj släppte de sin debutsingel: "Stopp min kropp". Krigsstigen består av fem glada tjommar som äntligen har hittat hem i svensk punk. Det är tvåtakt, melodiösa gitarrer och vässade pennor som behandlar ämnen som orättvisor, ärkeknölar och tygmaterial.

RICK TITRÖ (LÖRDAG)
Man kan aldrig riktigt säkert veta var man har den skånske vispunkaren Rick Titrö. På senaste albumet "Laglös" (2021) backades han upp av sitt löst sammansatta kompband Kärleksministeriet som för tillfället utgjorde en stor akustisk orkester med en mängd folkinstrument såsom fiol, dragspel, mandolin, banjo och kontrabas. Ett halvår senare släpptes splitkassetten "Luffarpunk" ihop med folkpunkbandet Hoppstylta där Rick framstår som Malmös svar på Billy Bragg, helt ensam med elgitarr och munspel.

Arrangemanget görs i samarbete med Sensus studieförbund Sundsvall. 

Arrangør

PIPELINE SUNDSVALLS MUSIKFORUM

Sundsvalls Musikforum bildades 1973 under den rådande musikrörelsen i Sundsvall. Inledningsvis var det i första hand jazzen på tapeten, vilket gick in i proggen och vidare in i punken i slutet av 1970-talet. Sundsvalls Musikforum, som föreningen hette på den tiden, höll till på Magasinet i Sundsvall. Detta blev en stilbildande och viktig scen för punkvågen, och Sundsvall sattes på den musikaliska Sverigekartan som ”Punksvall”.


1985 flyttade föreningen in i nya lokaler på Kyrkogatan 6, och tog då namnet Pipeline Sundsvalls Musikforum. Pipeline, som föreningen heter i folkmun, har överlevt alla kommunpolitiska svängningar och besparingskrav sedan dess. Det har stundtals varit väldigt tufft, men kämpaglöden och motståndskraften hos föreningens eldsjälar är starkare än tillfälliga politiska nycker. 2023 firar föreningen 50 år och inleder året med den största vårsäsongen någonsin. Hösten 2023 hålls en jubileumsvecka för att fira de 50 gångna åren – och blicka framåt mot de nästkommande 50! I samband med jubileet släpps det även en vacker coffee table-bok som med text och bild sammanfattar väl utvalda delar av föreningens historia.


Om Pipelines väggar kunde tala. Alla nyfikna ögon som beundrat de fantastiska affischväggarna i foajén. Konsertlokalens tak, golv och väggar som vibrerat i timmar och åter timmar av livemusik i alla dess former. Internationellt och nationellt erkända musiker har samsats med lokala förmågor som gjort sina första spelningar, inför en alltid lika entusiastisk publik.


Även om fokusen för Sveriges äldsta rockklubb alltid legat på just musiken, så är Pipeline en lika viktig mötesplats för människor i alla åldrar och bakgrund. Pipeline är ingen ungdomsgård – Pipeline är en plats för alla! Vare sig du kommer för musiken, hänget eller söker ett sammanhang där du känner att du hör hemma – så är du välkommen. Vi behandlar alla vi möter med värme, nyfikenhet och respekt. Förutom rasister, sexister, funkofober, homofober, generella gubbslem, otrevliga och våldsamma människor – de kan gå och vara någon annanstans.


Pipeline Sundsvalls Musikforum – Sveriges äldsta – världens bästa!

Lokation

Pipeline, Kyrkogatan 6, 852 31 Sundsvall

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Upptäck mer