Spring til hovedindhold
Event afsluttet - Gik du glip af denne event? Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Gabriel Kelley (USA) på Söderhamns Teater

Afholdt event

Gabriel Kelley (USA) på Söderhamns Teater

Fra SEK 100,00

Sted

Dato

27 nov 2019 kl. 19:00 - 21:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Vi har under året sett honom i både SVT:s ”Gomorron Sverige” och TV4:s ”Nyhetsmorgon”, likväl som på Stockholm Folk Festival och på en handfull utsålda spelningar runtom i landet. Nu släpper folksångarsensationen Gabriel Kelley såväl singeln ”The Road I Ride” som albumet ”Lighter Shades Of Blue” med uppbackning av Capitol Music Group, och i vinter blir det mer TV då Georgia-sonen blivit exklusivt inbjuden till den nya säsongen av Jill Johnsons stora succéserie ”Jills Veranda”.

BIOGRAFI:
Historien om Gabriel Kelley är en bitvis egendomlig historia om en integritetsstark sångare med en arbetsmoral som övertrumfar de flestas, men även så med hans rastlöshet. Under enkla förhållanden växte han upp i en grönavågenbosättning i Athens, Georgia, där han med sina föräldrar bodde i en stuga och fick hugga ved för att hålla värmen. De odlade sin egen mat, levde av vad den bördiga jorden kunde erbjuda.

Som 16-åring fick han chansen att resa till Sverige som utbytesstudent och tack vare inspirationen från sin svenska musiklärare – och till viss del influerad av isoleringen det innebar att befinna sig på en plats där man klassades som en främling – bestämde han sig för att det var musik han ville ägna sig åt. Sedan dess pratar han också flytande svenska. Väl tillbaka i USA köpte han sig en Chevy Astro och gav sig ut för att dela sin musik till alla som ville lyssna i utbyte mot en sovplats för natten. Det var också denna beslutsamhet som gjorde att han några år senare hamnade i Nashville, och då anlitad som låtskrivare till några av de stora namnen: Tim McGraw, Faith Hill och Kings Of Leon för att nämna endast några få.

Men Nashville – och allt vad den staden innebär i form av branschprestige – kröp ganska snabbt in under skinnet på Gabriel Kelley. Att kasta i sig en kopp kaffe bara för att hålla sig vaken och gå in i ett rum med någon man aldrig träffat, och där förväntas skriva en hitlåt – ja, det skulle nog ge vem som helst prestationsångest. Så Gabriel stack därifrån, flyttade till Guatemala. Hjälpte till att starta en pengainsamling för att bygga ett åtgärdsprogram för musikutbildning av hemlösa barn. Väl tillbaka i USA bytte han sin bekväma tillvaro till att skaffa sig en Dodge Mobile Traveler från 1977 i vilken han fortfarande bor en bit utanför Nashville, där han nu lever i och med naturen samt med ett samhällsengagemang de flesta aldrig kommer i närheten av. Detta har givetvis färgat hans musik starkt.

Vilket märktes tydligt på debutalbumet med den oerhört lämpliga titeln ”It Don’t Come Easy”, utgivet i egen regi 2012, och märks kanske än tydligare på ”Lighter Shades Of Blue” som han började spela in redan året efter efter en framgångsrik Kickstarter-kampanj.

Vi är alla mycket spända på vad som väntar runt kröken härnäst i Gabriel Kelley karriär, nu när han spås bli ett stort namn både i Sverige och internationellt. Trots de knapra åren han har i bagaget känns det som att den 30-årige Gabriels resa bara har börjat.

Söderhamns teater
Onsdag 27 november
Insläpp: 18:30
Konsertstart: 19:00

Spotify: Gabriel Kelley

Varmt välkomna önskar Kulturenheten, Söderhamns kommun 

Arrangør

Enheten Kultur och bibliotek, Söderhamns kommun arrangerar kulturevenemang på Söderhamns teater samt på andra platser i samverkan med det lokala föreningslivet.

Lokation

Söderhamns Teater SE Söderhamns Teater, Norrtullsgatan 12, 826 31 Söderhamn

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Upptäck mer