Barn beter sig bra om de kan. Flen
Barn beter sig bra om de kan. Flen
Fra SEK 200,00
Sted
Dato
Beskrivelse
Barn beter sig bra, om de kan
- En föreläsning för dem som vill kunna förstå VAD det är som får barn att tjata, krångla & bråka.
Barn gör så gott de kan, beteenden beror oftast inte på bristande motivation, utan på att barnet inte har förmågan som behövs. I den här föreläsningen tar vi steget från att korrigera ett destruktivt beteende ( lära barnet lyda genom konsekvenser, hot eller belöningar ) till att försöka förstå vad som kan vara orsaken; anknytningsfrustration, omognad eller att samspelet med de vuxna inte fungerar. Föreläsningen bygger på modern utvecklingspsykologi som förmedlas på ett lättförståeligt och användbart sätt för att ge föräldrar och personal som arbetar med barn möjlighet att hitta långsiktiga lösningar - en positiv förändring för barnet, familjen och barngruppen.
Vi ska inte föra ett kring mot symtomen; barnet bråkar, barnet vill inte somna ensam, barnet ljuger och överdriver, barnet tjatar och klänger osv. utan börja med försöka förstå och därefter hitta sätt att hantera det som händer:
HUR gör jag? HUR kan jag som förälder eller lärare hitta ett sätt att bemöta barnet som stärker vår relation och stärker barnets självkänsla och integritet?
För vem? Vuxna som möter barn i sitt arbetsliv och alla slags föräldrar som vill lära sig mer.Kostnad: 200 kr förköp eller kontant, swish eller faktura.
Vid faktura kontakta: info@evalenaedholm.se och få 50 rabatt vid gruppbokning av personal inom barnomsorg och skola (150 kr/per person)
De teorier jag använder mig av i föreläsningen är:
Mognadsprocesserna: Människor som är omogna har inte förmågan att förstå konsekvenser, hitta nya lösningar och styrs allt för mycket av instinkter. Mognad behövs för att du ska kunna känna empati, ha tålamod och kunna se fler perspektiv än ditt eget. Vad är mognadsprocesserna och hur kan du som vuxen hjälpa barn mot mognad?
Anknytning: Anknytningen ger barnet en orienteringspunkt som kan innebära både en positiv eller negativ utveckling. Hur styr anknytningsinstinkter människor, hur mycket påverkar anknytningen vår uppmärksamhet?
Salutogena förhållningssättet: Alla människor har resurser till att förstå både sig själv och sin omgivning samt känna att de har förmågor, den vuxne har förmågan att förmedla det här till barnen.
Lösningsfokuserad metodik för barn och ungdomar: Det är mer effektivt för barn att läsa sig nya färdigheter än att försöka bli av med ett problembeteende. Inspirerad av Jag Kan metoden som utformats av Ben Furman.
Om Eva-Lena som föreläser kan du hitta mer info på: www.evalenaedholm.se
Jag är förskolläraren som blev familjehemsmamma under nio år och började utbilda mig vidare vidare år efter år, under våren 2016 gick jag Seminarie- och Familjehandledarutbildning med Jesper Juul och Family-Lab som ger ett fint komplement till de utbildningar som jag gått tidigare. Numera arbetar jag med föreläsning och utbildningsdagar, handledning enskilt och i grupp samt föräldrautbildningar.
Mina övriga utbildningar: Magister i Barn- och Ungdomsvetenskap. Ett års distansutbildning med fördjupning inom anknytning, separationsbaserade symtom och mognadsprocesserna genom Dr Gordon Neufeld, Kanadas främste barn- och ungdomspsykolog med ett utvecklingsvetenskapligt perspektiv. Grupphandledare på Systemteoretisk och Salutogen grund. Ambassadör för ”Jag Kan-metoden” en lösningsfokuserad metodik för barn och ungdomar utformad av Ben Furman.Flera kurser på Stockholms Universitet med inriktning mot Barn- och Ungdomar i svåra livssituationer.
Respons från tidigare åhörare:
"Fantastiskt klok, medkännande och energigivande. Hoppingivande. Jag vill lära mig mer - känsla. Du är kunnig, talar tydligt och lugnt, pedagogiskt upplagd föreläsning. Du använder olika medel för att nå fram - jättebra! PowerPoint, skrivblock, kroppsspråk, godis, tonläge, papper. Du är toppen som du är! Jag kan använda massor, jag har en liten pojke som behöver mycket, och nu kan jag ge honom lite till. Tack! Nu har jag fått tanka energi och kunskap."
Anne Bergstrand, arkitekt och Familjehemsförälder, Stockholm
"Enorm erfarenhet. Brinner inom området. Trovärdig. Positiv & uppriktig. Jag har varit väldigt inne i din föreläsning och satt och tänkte konstant hur dina förklaringar passar in i min vardag, tex vad jag kan bidra med i vardagen till mina barn och familj. Jag köper ditt koncept till 100%. Skönt att få ord på saker jag känner. Jag tycker du är grym."
Malin Kujansun, personlig assistent, Gävle
"Tycker du var jättebra och engagerad. Framförandet var så fullt av positiv energi att timmarna gick fort. Praktiskt och tydliga exempel varvat med teori. Det var toppen.Jag tar med mig förståelse för att motståndsviljan finns och påverkar. Nyfiken också, för jag känner igen beteendet från mig själv."
Henrik, revisor, Hudiksvall
"Verkligen en röd tråd genom hela och superbra exempel. Teori. Praktisk. Din öppna personlighet som får en att känna trygghet. Påminnelse att reflektera om sättet man kritiserar på."
Sofia Wennberg, mammaledig, skolresurs och kvinnojour, Bollnäs
"Tyckte det var ett bra flöde i föreläsningen, det varvades mellan föreläsning, exempel och diskussion. Många tankar som väcktes. Tar med mig en hel del tankar och funderingar, det var många träffande exempel som jag kan reflektera till. Jag tycker att det var en väldigt bra föreläsning."
Marcus Zäll, rörmokare, Bollnäs
"Bra att du hänvisar till forskning! Känns seriöst. Massa klokheter! Mycket användbart till vardagssituationer med barnen."Josefine, socionom, Hudiksvall
Arrangør
I mina föreläsningar är det viktigt att det finns en ordentlig vetenskaplig grund att utgå i från, men att jag berättar så att alla kan förstå och ta till sig.
Jag är förskolläraren som blev familjehemsmamma under nio år och började utbilda mig vidare vidare år efter år. Numera arbetar jag med föreläsning och utbildningsdagar, handledning enskilt och i grupp samt föräldrautbildningar.
Mina övriga utbildningar: Magister i Barn- och Ungdomsvetenskap. Utbildad inom systemteori, lösningsfokuserad metodik för barn och ungdomar samt det salutogena synsättet. Ett års distansutbildning med fördjupning inom anknytning genom Dr Gordon Neufeld. Seminarie- och familjehandledarutbildning med Jesper Juul och Family-Lab. Flera kurser på Stockholms Universitet med inriktning mot Barn- och Ungdomar i svåra livssituationer.
Lokation
Biblioteket , Drottninggatan 3, 64237 Flen
FAQ
-
Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?
Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .
-
Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?
De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .
-
Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?
Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .
-
Hvor finder jeg linket til et online event?
På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .
-
Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?
Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .
Barn beter sig bra om de kan. Flen
Fra SEK 200,00