​Massive Attack, Hiatus Kaiyote, Moodymann, Motor City Drum Ensemble och Mala är klara till Dimensions femårskalas

5 feb


Femårskalaset blir den bästa upplagan av Dimensions hittills, med akter som kultförklarade Massive Attack klara att öppna festivalen i augusti.

Efter fem år av Dimensions anses de nu vara en av de främsta elektroniska festivalerna i världen, då de år efter år förenat ikoner från techno, disco, house, drum & bass och mindre subgenrer. 2016 kommer inte att vara ett undantag.

I det övergivna fortet vid havet, Punta Christo, kommer Dimensions att ta emot artister i världsklass, såsom future-soul kvartetteten Hiatus Kaiyote och den experimentella jazz-gruppen The Moritz von Oswald Trio med Tony Allen och Max Loderbauer.

Som en hyllning till legenderna från Chicago, New York och Detroit som format hela underground-scenen, kommer givetvis Detroit-kungen Moodymann, som i detta läget börjar bli något av ett stående inslag på Dimensions. I år får vi även se DJ Stingray och veteranen Marcellus Pittman.

Techno-eliten har Ben Klock, Marcel Dettman och Rødhåd att se fram emot, och tidlösa ikoner från den undre världen av house tar med sig utvalda klassiker till fortet, som duon Mood II Swing från 90-talet och frontfigurerna Joe Claussell och Gene Hunt från Body & Soul.

Inte nog det med, årets festivalbesökare kommer också att stöta på genreöverskridande och utforskande artister som Mala, Hessle Audio, Calibre, Om Unit och många fler som är på den mer bas-tyngda sidan av electronica.

Biljetterna ligger ute - och går snabbt åt. Kolla in hela årets line-up och boka din plats nu.

Se hela videon med årets line-up här nedan (eller hos Daily Motion).