På gång hos bryggerierna

22 jan

Vi har varit på instagram-safari, för hur bättre hålla koll på vad Sveriges alla öl-entusiaster har för sig annars? Vi har kollat in sex bryggerier som kommer till Nöjesguidens ölmässa, för att se vad de pysslar med till vardags. Rullar de fat och dricker bärs hela dagarna eller vad gör de egentligen?


PangPang // @PangPangBrewery

När inte Pang Pang Brewery är ute och kör cabbe någonstans i det stora landet i väst, lagar de också bryggeriet med silvertejp, lite så som de flesta av oss gör när det krisar.


Beerbliotek // @Beerbliotek

Beerbliotek kör hang-outs på bryggeriet, experimenterar med exotiska frukter och citrus, och glömmer hur/var/när etiketterna ska sitta efter för lång semester. Lyxproblem säger vi.


Brewski // @Brewski.se

Från bryggeriet i sköna södern: Sith-godkänd öl med lasersvärd á la Star Wars, och specialupplaga till Bob Hunds spelning på konserthuset som nog många fans kommer att vilja lägga beslag på.


Nordic Kiwi Brewers // @NordicKiwiBrewers

Nordic Kiwi Brewers brygger bira så det ryker, bokstavligt talat. De svarar också på livets svåra frågor och det är är vi förstås tacksamma för. Utan tvekan - ja brukar vara ett bra svar på det mesta.


Sthlm Brewing Co. // @SthlmBrewingCo

Sthlm Brewing Co. räcker fingret åt Danmark via sina lastpallar - som de Besserweissers de förstås är. De kör också igång AW för året på Södermannagatan med en sprillans ny popcornmaskin.


Nya Carnegiebryggeriet // @NyaCarnegiebryggeriet

Här hårdtränas det inför något slags VM i ölbalansgång och vi gissar på pluspoäng om man har många öl även innanför västen. Givetvis preppas det också inför Kockar & Öl nu på fredag, en kväll med med 2 bryggerier, 4 rätter, 8 öl och 4 vassa kockar under 2 sittningar.