skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Täljning i naturen - grundkurs

Eventet är avslutat

Täljning i naturen - grundkurs

Från 650,00 SEK

Plats

Datum

19 maj 2024 10:00 - 13:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Detta är en grundkurs i täljning i naturen. Du lär dig grundläggande grepp och tekniker för bearbetning av trä. Verktyg vi använder är exempelvis kniv, yxa och bandkniv. När workshopen är avslutad ska du känna dig trygg med verktygen och kunna slöjda enklare köksredskap eller dylikt. Vi kommer även gå igenom hur man slipar sin kniv samt prata lite kring material. För att få en härlig känsla av sammanhang till materialet vi jobbar med kommer kursen hållas utomhus på en väderskyddad plats. I kursen ingår fika. Om du har egna verktyg du vill prova eller lära dig mer om får du självklart ta med dessa. Det är dock inget krav då vi håller alla deltagare med nödvändiga verktyg och material.

Kursen leds av Joacim Norberg som är en del av Naturens Hemligheter. Joacim är utbildad slöjdlärare och uppväxt med slöjden. Han har många års erfarenhet inom ämnet och med bakgrund som pedagog kan du känna dig trygg och få pedagogiska förklaringar på momenten.

Vi kommer att hålla till på gräsfältet bakom ridhuset. Parkering finns vid Åkeshovs slott. https://www.google.com/maps/pl...°20'17.8%22N+17°55'15.5%22E/@59.338277,17.9187933,447m/data=!3m2!1e3!4b1!4m16!1m9!3m8!1s0x0:0xbecbddb17d9495c4!2sÅkeshofs+Slott!5m2!4m1!1i2!8m2!3d59.3407744!4d17.9244098!3m5!1s0x0:0x1365a0efb35d9b64!7e2!8m2!3d59.3382775!4d17.9209822





Arrangör

Naturens hemligheter grundades 2018 av tre hängivna friluftsmänniskor. Med passion för både friluftsliv och matlagning har gänget bakom Naturens Hemligheter skapat ett spännande koncept som för samman människor och skapar tillhörighet till naturen. Bland de upplevelser som erbjuds finns allt ifrån överlevnadskurser till täljning i naturen och gourmétmatlagning ute i det vilda. Upplevelserna anpassas efter säsong och passar för såväl kompisgänget som kollegorna. Bland tidigare kunder finns alltifrån nyfikna privatpersoner till företag, länsstyrelser, statliga myndigheter och kommuner.


Linus Palmqvist är vildmarkskock med en bakgrund som förskollärare och utomhuspedagog. Han har spetskompetens inom utomhuspedagogik och ledarskap från bland annat Stockholms universitet, Linköpings universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Edinburgh Napier University. Linus har över 25 års erfarenhet av friluftsliv kombinerat med en stor passion för matlagning med förstklassiga råvaror. Han har tidigare arbetat som chef för ett företag i Bergfalk & Co, som är en av Stockholms anrikaste restauranggrossister. De senaste åren har han förutom vildmarksevents jobbat med utomhuspedagogisk verksamhetsutveckling inom både privat och kommunal förskola och skola.

Andreas Fjällman är utbildad förskollärare och grundskollärare vid Lärarhögskolan i Stockholm samt Stockholms universitet. Han har varit scout sedan barnsben och har över 15 års erfarenhet av att leda grupper utomhus. Förutom aktiv friluftsutövare är han en passionerad utomhuskock som ständigt jagar nya smakupplevelser. Tillsammans med Linus tävlade han i SM i utomhusmatlagning 2019.


Joacim Norberg är utbildad slöjd- och tekniklärare vid Linköpings universitet där han även har studerat utomhuspedagogik. Joacim är uppväxt med slöjden och har ett genuint intresse för historiska hantverkstekniker. Hans kompetens sträcker sig alltifrån smide och träbearbetning till textilt hantverk och växtfärgning. Han är vår expert inom områdena hantverk, bushcraft och utomhuspedagogik. Joacim är huvudansvarig för våra täljkurser.



Lokal

Judarskogens naturreservat, Åkeshovs gårdsväg, Bromma

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer